Premii onorifice la Festivalul San Sebastian

0

Actrița italiană Monica Bellucci, regizoarea belgiană Agnes Varda și actorul argentinian Ricardo Darín vor fi recompensați cu premii Donostia pentru întreaga carieră, în cadrul celei de-a 65-a ediții Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, care se va desfășura în perioada 22 – 30 septembrie, relatează EFE.

Organizatorii festivalului au informat că cele două personalități omagiate anul acesta vor fi Monica Bellucci și Agnes Varda.

Festivalul deja anunțase la 21 iunie că Ricardo Darín, „unul dintre cei mai prestigioși actori ai cinematografiei latinoamericane și mondiale”, va fi onorat cu un premiu pentru întreaga sa carieră.

Actorul va primi prestigiosul premiu Donostia la 26 septembrie, cu prilejul prezentării noului săi film ‘La cordillera’, în regia compatriotului său Santiago Mitre, în care interpretează rolul unui președinte argentinian și care va fi proiectat în sala Kursaal.

La rândul său, Monica Bellucci va primi premiul Donostia la Velódromo de Anoeta, sediul principal al festivalului, unde vor fi proiectate filmele ‘Under Suspicion’, al lui Stephen Hopkins, și ‘Malena’, al lui Giuseppe Tornatore, în care joacă celebra actriță italiană.

Agnes Varda, 89 de ani, își va primi premiul la Teatro Victoria Eugenia, înainte de proiecția filmului ‘Visages, Villages’.

Juriul selecției oficiale de anul acesta al la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian este prezidat de cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz și de actorii americani Glenn Close, James Franco și Arnold Schwarzenegger.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.