Premiu important pentru Silvia Epure

Share:

Silvia Epure a fost desemnată, la Los Angeles, „Cel mai bun producător feminin din 2017” pentru filmul “Ofelia”. Producția a câștigat, duminică seară, opt premii din 14 nominalizări la Festivalul International “48 Hours Film Project”, printre care și premiul pentru “Cel mai bun film” din Los Angeles.

“Sunt emoționată pentru premiul meu, dar și pentru marele succes pe care l-a avut „Ofelia” în general. Filmul a avut un succes absolut fantastic. Din peste 130 de echipe care au concurat în acest oraș, echipa noastră a câștigat Best Film of Los Angeles, Woman in film of the year, Best actress, Best writing, Best original music score, Best use of line, Best use of prop, Runner up Best directing”, a declarat Silvia Epure pentru Știrile TVR.

Premiul “Woman filmmaker of the year” este oferit anual de Asociația “Woman in Film” – care susține și promovează cariera femeilor care lucrează în industria filmului, în cadrul Festivalului Internațional “48 Hours Film Project” din Los Angeles.

Silvia Epure se află pentru al treilea an consecutiv în competiția cinematografică din L.A. Înainte ca “Ofelia” să câștige „Best Film of Los Angeles 2017”, alte două scurtmetraje semnate de tânăra producătoare din România au fost nominalizate la categoria “Cel mai bun film” din Los Angeles.

Românca de 32 de ani are o experiență de peste 13 ani în producție tv și, mai nou, de film. Tânăra povestește cu modestie despre primele colaborări în materie de producție de film: „Am avut ocazia să fiu producător asociat, acum patru ani, pentru un lungmetraj cu Bruce Dern și Peter Fonda. Apoi am lucrat în echipa de producție a unui film cu Bai Ling (…) Iar, săptămâna viitoare, filmăm ceva pentru Festivalul Brazilian – “I am Erica”.

În prezent, Silvia Epure locuiește în Los Angeles, însă are mai mereu bagajul făcut la ușă. Lucrează cu mai multe echipe de producție tv și de film atât din țară, cât și din străinătate – Europa, SUA, Asia ori Africa.

A urmat cursuri în producție cinematografică la New York Film Academy – Universal Studios, după ce în țară a absolvit cursurile de masterat în “Artă și Imagine” la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii – Universitatea București. Iar acum își propune să urmeze un masterat de film și în Statele Unite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.