Gest uriaș al lui Stevie Wonder

Share:

Cântărețul american Stevie Wonder a îngenuncheat în fața publicului sâmbătă seara, la New York, în timpul unui concert care a reunit vedete și oameni politici pentru a susține lupta împotriva sărăciei, în contextul în care președintele american Donald Trump și-a anunțat intenția de a reduce bugetul pentru ajutor extern, informează duminică AFP.

Mii de persoane s-au adunat în Central Park cu ocazia Global Citizen Festival care se desfășoară concomitent cu Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite și atrage, începând cu prima sa ediție din 2012, prezența a numeroși artiști importanți.

Stevie Wonder a imitat gestul sportivului Colin Kaerpernick, jucător în Liga Națională de Fotbal American (NFL), care a îngenuncheat în 2016, în timpul intonării imnului american, în semn de protest față de uciderea mai multor persoane de culoare de către forțele de poliție.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Donald Trump l-a atacat vineri pe acest jucător, fără să-l numească. ”Nu ați vrea să-i vedeți pe acești proprietari de echipă din NFL ca atunci când cineva dă dovadă de lipsă de respect pentru drapelul nostru să spună: ‘Scoateți-l pe ticălosul ăla de pe teren, acum! E concediat!”’

”Stau în genunchi pentru America”, a spus muzicianul nevăzător în vârstă de 67 de ani, susținut de fiul său Kwame Morris.

Muzicianul și-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu schimbul de insulte între Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un: ”Am putea pierde ultimul joc video, cel al vieții, dacă uităm că armele sunt reale și discursurile, periculoase atunci când vin din partea unei lider din America de Nord sau a unei lider din Coreea de Nord.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.