Semifinala Eurovision 2018, la Timișoara

Share:

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de plen de luni alocarea sumei de 200.000 de lei pentru ca Televiziunea Română să organizeze Semifinala Eurovision în Timişoara, concursul urmând să aibă loc în perioada 22 – 28 ianuarie în Sala 2 a Teatrului Naţional.

”Am considerat că este bine să angrenăm Timişoara în proiectul Eurovision şi să găzduim ediţia din 2018 aici. Dincolo de orice discuţii, găzduirea unui eveniment de o asemenea anvergură asigură o promovare aproape fără egal a oraşului care găzduieşte”, le-a explicat primarul Nicolae Robu aleşilor locali.

El a punctat că este nevoie de o hotărâre de consiliu local întrucât este vorba despre bani publici, condiţiile legale fiind îndeplinite după ce trece proiectul, care a fost votat.

Robu a argumentat că în perspectiva Capitalei Europene a Culturii 2021, Timişoara trebuie să devină tot mai vizibilă, mai ales în plan internaţional, iar semifinala naţională a Eurovision de la finele lunii ianuarie este un excelent prilej în acest sens.

Semifinalele Eurovision România 2018 vor avea loc în mai multe oraşe din ţară, printre semifinalişti aflându-se şi trupa ”Pragu’ de sus” din Timişoara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.