Necolaiciuc rămâne în închisoare

Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, condamnat la 8 ani cu executare pentru abuz în serviciu, rămâne în închisoare, după ce Tribunalul Constanţa a admis contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Medgidia, care dispusese eliberarea sa condiţionată.

Magistraţii de la Judecătoria Medgidia au admis, în noiembrie, propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, privindu-l pe Mihai Necolaiciuc.

Decizia magistraţilor a fost contestată însă de procurorii DNA, iar contestaţia s-a judecat la Tribunalul Constanţa.

Instanţa a admis, vineri, contestaţia şi a desfiinţat sentinţa penală contestată. Decizia este definitivă, astfel că Necolaiciuc va rămâne încarcerat la Poarta Albă.

Aceasta a fost cea de-a treia solicitare de eliberare condiţionată respinsă în instanţă în cazul fostului director general al CFR.

El va avea dreptul să depună o nouă cerere peste două luni.

În noiembrie 2016, fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsa fiind redusă de la zece ani, cât decisese iniţial Judecătoria Sectorului 1.

Sentinţa a fost dată în dosarul în care Mihai Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimişi în judecată, pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc fusese eliberat din închisoare în iulie 2015 după ce a fost condamnat într-un al patrulea dosar, cel care a ajuns şi cel mai târziu la instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat în 2014 pe Mihai Necolaiciuc la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziţionarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.