Două premiere la Teatrul de Păpuși Puck

0

Teatrul de Păpuşi „Puck” marchează împlinirea a 68 de ani de la înfiinţare cu două premiere, dar trupa de artişti a pregătit pentru luni şi un moment special, numit „Poveşti din spatele cortinei. Portret de artist păpuşar”.

„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas Laszlo şi „Ali Baba şi cei 40 de hoţi”, în regia lui Traian Savinescu sunt cele două premiere pregătite pentru această stagiune.

Spectacolul „Paprikajancsi kalandjai”, inspirat din poveşti populare maghiare dramatizate de Demeter Ferencz, este realizat de Asociaţia „Simeon” din Cluj-Napoca şi de Teatrul de Păpuşi „Puck”, cu sprijin financiar din partea Fundaţiei „Bethlen Gábor” din Ungaria.

„Personajul principal, Paprikajancsi, este vestit pentru curajul, îndemânarea şi isteţimea lui. Cu aceste calităţi, el reuşeşte să îl învingă chiar şi pe Diavol. E un erou foarte popular, asemenea lui Vitez Laszlo. În acest spectacol are de-a face cu o provocare nemaiauzită: să comunice cu ipostazele complexe ale Femeii din Secuime, un alt personaj al piesei, în limbajul ei aparte. E un spectacol de bâlci, plin de aventură şi umor”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Cei doi actori din distribuţie (György László şi Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpuşile au fost realizate de György László şi Szabó Tünde.

„Ali Baba şi cei 40 de hoţi”, un spectacol cu proiecţii video şi desene în nisip, va începe luni la ora 18,00 şi se conturează ca un basm teatral inspirat din poveştile arabe regăsite în cunoscuta carte „O mie şi una de nopţi”.

„Ca prin vis, pătrundem într-o lume fermecată, în care peşterile ascund comori nebănuite, iar bunătatea şi prietenia adevărată câştigă întotdeauna în lupta cu răul”, spun realizatorii spectacolului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.