BNS, apel către salariații cu venituri diminuate!

Blocul Național Sindical, confederație sindicală reprezentativă la nivel național, anunță astăzi, 08 februarie 2018, că a finalizat un instrument  juridic care poate fi folosit de către orice angajat din România care dorește să-și recapete, în fața instanțelor de judecată, pierderile salariale suferite, începând cu 1 ianuarie 2018, ca efect al adoptării unor acte normative în domeniul salarial sau fiscal.

Din punctul nostru de vedere trei acte normative, toate adoptate în 2017, au condus la reducerea veniturilor nete ale salariaților, începând cu 01.01.2018, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Ordonanța 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și Ordonanța 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative,  ultimele două afectând întreaga piață a muncii.

Potrivit celor mai recente estimări, între 30 000 și 50 000 de angajați din sectorul public sunt afectați în mod direct de experimentele fiscale și cele de politică salarială practicate de actuala coaliție, iar peste 2 milioane de angajați din mediul privat sunt deja victime sigure ale aceluiași model păgubos de fiscalizare a muncii.

Blocul Național Sindical, consecvent cu propriile sale angajamente față de membri săi de sindicat, a pregătit un pachet de informații juridice și formulare standardizate, oferind astfel asistență celor care au nevoie de sprijin în viitoarele lor confruntări juridice cu Statul sau cu angajatorii privați.

Din păcate, la doar câteva luni de la momentul în care BNS semnala public riscurile de reducere a  veniturilor salariale, ca urmare a adoptării celor trei acte mai sus menționate, azi numărăm victimele în rândurile angajaților din România, societatea romanească se confruntă, în continuare, cu o atitudine cinică și suficientă din partea guvernanților care, într-un mod absolut halucinant, trec la capitolul „pierderi colaterale” angajații care, din vina politicilor publice practicate de actuala coaliție,  înregistrează pierderi din salariile nete.

Realitatea este îngrijorătoare, iar artificiile fiscale continuă într-un ritm alarmant, prin Ordonanțe de Urgență validate de Guvern, apărute și schimbate de pe o zi pe alta, în ultimele 2 zile, în mai puțin de 48 de ore au fost transmise 4 variante complet diferite ale unui proiect de OUG pentru modificarea Codului Fiscal, fără evaluări de impact cuvenite și fără aplicabilitate reală.

Ca atare, având în vedere dinamica și consecințele sociale ale acestui subiect, Blocul Național Sindical se va implica în mod activ în susținerea tuturor inițiativelor sau proiectelor publice care au scopul de a ordona, într-un firesc modern și european, relațiile de muncă dintre angajat și angajator.

Proiectul nostru de asistență juridică standardizată, este astăzi pus la dispoziția tuturor salariaților români afectați de caruselul ordonanțelor de urgență meschine care au transformat munca din România în cea mai fiscalizată din toată Europa. Și, peste toate acestea, foarte mulți salariați, fără să beneficieze de o argumentație rezonabilă și legală, primesc la sfârșitul lunii mai puțini bani pentru aceiași muncă depusă.

Așa ceva nu se poate tolera!

Departamentul de Presă BNS

Nota:

Instanta competentă la care se pot depune cereri pentru diferențele de sume cu care au scăzut salariile nete ale dumneavoastră, ca urmare a aplicării OUG 79/2017, este Tribunalul unde aveți domiciliul sau locul de muncă.

Blocul Național Sindical vă poate pune la dispoziție un model de acțiune în justiție pe care o puteți depune la Tribunalul unde aveți domiciliul, însoțită de copie a fluturașilor de plată a drepurilor salariale (sau altă dovadă a plății) aferente lunilor decembrie 2017 și respectiv ianuarie 2018, pentru a putea face dovada diminuarii valorii nete a salariului. De asemenea ar fi util să depuneți și o copie a contractului individual de muncă sau acte adiționale ale acestuia.

Membrii de sindicat BNS vor putea depune acțiunile în instanță prin sindicatele de care aparțin, iar cei care nu sunt membri de sindicat vor putea depune aceste acțiuni în mod individual.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.