Poate fi turismul principalul contributor la PIB?

Turismul poate şi trebuie să devină principalul contributor la PIB-ul României, un parteneriat mai bun cu asociaţiile patronale fiind necesar în acest sens, a declarat, joi, ministrul Turismului, Bogdan Trif, la deschiderea celei de-a 39-a ediţii a Târgului de Turism al României.

„Vreau să facem împreună din turism principala industrie a României. Avem potenţialul necesar pentru a putea realiza această dorinţă. Putem practica toate tipurile de turism în România. Vreau ca principalul contributor la PIB-ul României să devină turismul. Ştiu că avem un deficit de 40% în ceea ce priveşte forţa de muncă calificată în turism, dar din aprilie vom începe un program ambiţios de formare profesională”, a spus Trif.

Acesta a precizat că va lucra împreună cu reprezentanţii asociaţiilor patronale pentru a realiza o Lege a Turismului cât mai eficientă. Potrivit acestuia, promovarea eficientă este „extrem” de importantă pentru a creşte turismul în România.

Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România au solicitat ministrului ca acest sector să fie pus pe lista de priorităţi a Guvernului.

În plus, preşedintele ANAT, Nicolae Demetriade, a apreciat că „a sosit momentul ca industria ospitalităţii să creeze bunăstare” şi a cerut ca toţi cei implicaţi în această industrie să se unească pentru acest scop. Demetriade a mai solicitat ca întreg Guvernul să considere turismul o ramură prioritară şi să acorde facilităţi pentru investiţii.

Ediţia de primăvară a TTR s-a deschis sub semnul anului Centenarului. Imnul României a fost interpretat de Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de toţi cei prezenţi la deschiderea manifestării. Printre aceştia s-a aflat şi fostul ministrul al Turismului Mircea Titus Dobre. La standul Ministerului Turismului a avut loc o punere în scenă a primului schimb de gardă de la Poarta Cetăţii Alba Carolina, din 1 decembrie 1918.

CFR călători oferă, pe perioada târgului, 45% reducere la biletele de tren în trafic intern, emise la standul propriu, pentru trenurile cu regim de rezervare, vouchere care oferă 45% reducere la cumpărarea biletelor de tren valabile până la data de 15 aprilie 2018, pentru călătoria în doi, de Dragobete, preţuri cu 50% reducere (în data de 24 februarie), precum şi oferte de călătorie în trafic intern (cardul Tren Plus, care oferă 25% reducere la biletele de tren, biletul dus-întors cu 10% reducere, reduceri la cumpărarea cu anticipaţie cuprinse între 10 şi 25%, reduceri pentru grupuri şi minigrupuri de 2-5 persoane. Tot la TTR, CFR Călători are oferte de călătorie în trafic internaţional (oferta Interrail pentru 30 de ţări europene, dar şi oferte pentru Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Slovacia, Cehia, Moldova etc.).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.