Maria Grapini avertizează asupra riscurilor combustibililor alternativi
Joi, 15 martie, Parlamentul European de la Strasbourg a luat în discuție „Planul de acțiune privind infrastructura de combustibili alternativi”, subiect modern, actual, interesant, nu însă și adaptabil statelor membre în întregimea lor sau separat. Nu doar țările mai puțin dezvoltate din UE au probleme în această privință, pentru că aplicabilitatea unor norme legate de combustibilii alternativi nu se constituie într-un lucru simplu, dimpotrivă!
Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a punctat exact aceste sensibilități, în intervenția avută, joi, în plen.
“Avem directive, și pentru combustibili alternativi, avem și pachetul de mobilitate din 2017, de acord. Ați specificat, însă, că în cadrul politicilor naționale implicarea directivei nu a ajuns la ambițiile privind utilizarea combustibilului alternativ. Ați putea să ne spuneți și de ce? Eu cred că ceea ce ați spus dumneavoastră și anume că statele pot să folosească fonduri, din fondul de dezvoltare, din fondul de coeziune, nu se aplică încă peste tot. Nimeni de aici nu dorește să nu avem autovehicule curate, problema este că trebuie să vedem cum? Avem nevoie de o industrie creativă, inovatoare, cu automobile care să nu polueze și avem nevoie de infrastructură. Eu mă gândesc cât de trist este acum că avem așa de puțină infrastructură, și nu doar în mediul rural, ci chiar în mediul urban”, a spus Grapini.
Umanista s-a referit concret la dezastrul din mediul rural, precizând că riscurile trecerii la combustibili alternativi există și nu sunt de neglijat.
„Nu aș vrea ca, astfel, să deconectăm zonele sărace și mediul rural de conectivitatea în transporturi. De aceea, trebuie să ne gândim foarte bine, care sunt măsurile pe care putem să le luăm!”, a conchis europarlamentarul PPU-sl.