Un tren a deraiat în Constanța

0

Două vagoane ale unui tren cu vagoane cisternă au deraiat şi s-au răsturnat, duminică, pe podul IPMC din municipiul Constanţa, în zona Pod Butelii. Potrivit SAJ, nu există victime umane. Potrivit ISU Dobrogea, vagoanele erau goale, iar zona a fost perimetrizată.

Un tren cu vagoane tip cisternă a deraiat în zona podului de la IPMC. Trenul format din două vagoane s-a răsturnat. Motivele pentru care s-a produs accidentul feroviar nu sunt cunoscute la această oră.

CFR SA a informat că trenul de marfă aparţine operatorului privat Tehnotrans.

„Două vagoane din compunerea unui tren de marfă care aparţine operatorului privat Tehnotrans au deraiat la intrare în staţia Constanţa Mărfuri, staţie aflată pe secţia neinteroperabilă Palas – Cap Midia, care este administrată de gestionarul privat de infrastructura GFR. Menţionăm faptul că pe secţia Palas – Cap Midia nu circulă trenuri de călători. De asemenea, facem precizarea că CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare publice, va asigura suportul tehnic necesar operaţiunilor de intervenţie, cu utilaj de mare tonaj pentru ridicarea şi repunerea pe şină a celor două vagoane”, arată CFR SA.
 Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă, nu s-au înregistrat victime în urma incidentului. La faţa locului au ajuns pompierii, ambulanţierii şi lucrătorii SMURD.

„Un vagon cisternă a deraiat în fața noastră pe pod lângă LIDL Brătianu. A fost îngrozitor! Pe carosabil sunt numai arcuri”, a precizat un martor aflat în zona producerii accidentului.

În urma incidentului, trenul a lovit mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune. În zonă sunt case şi pe o parte şi ce cealalta a căii ferate. Traversele de la calea ferată au cedat, iar arcurile de suspensie de la vagoane s-au împrăştiat pe bulevardul IC Brătianu, traversat de podul IPMC.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.