Concert extraordinar, susținut de Corul de Copii Radio

0

Spectatori de toate vârstele au asistat, sâmbătă seara, la un concert inedit susţinut de Corul de Copii al Radiodifuziunii Române care a avut în centru piesele consacratului film pentru copii „Veronica”, rămase celebre timp de mai bine de 40 de ani, momentul artistic reuşind să-i emoţioneze atât pe cei mici, dar mai ales pe cei mari.

La piesa „Veronica” şi-au unit vocile cu artiştii zeci de copii aflaţi în sală, dar şi părinţi ai acestora.

Concertul extraordinar de primăvară al Corului de Copii Radio, „The Sound of… Musical”, care a avut loc sâmbătă seara la Sala Radio, a avut ca temă repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii. El a fost pregătit de dirijorul Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos, iar acompaniamentul la pian a fost asigurat de Magdalena Faur.

Concertul a cuprins însă un repertoriu mult mai larg. Reuşind cu greu să se oprească la doar câteva dintre hiturile repertoriului de musical, mergând de la clasice precum Porgy and Bess (1935) de George Gershwin sau The Sound of Music (1965) de Richard Rodger şi ajungând la Veronica (1972) de Temistocle Popa sau mai recentul The Greatest Showman (2017) de Benj Pasek/Justin Paul, Corul de copii radio a trecut prin cele mai importante hituri ale genului din musicaluri precum West Side Story al lui Leonard Bernstein (1957), Mary Poppins (1964) de Richard M. & Robert B. Sherman, Buch Cassidy and Sundance Kid (1969) de Hal David, Burt Bacharach, The Phantom of The Opera (1986) de Andrew Lloyd Webber, Sister Act (1992) de Marc Shaiman/Traditional – Medley, Chicago (2002) de John Kander, Pich Perfect 2 (2015) de A.P. Carter, L. Gerstein, H. Tunstall-Behens.

La eveniment a fost prezentă Liliana Ţuroiu – preşedintele Institutului Cultural Român.

Acest proiect a punctat un moment românesc, filmul „Veronica” fiind iubit de toate generaţiile de copii, a spus la final dirijorul Voicu Popescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.