Eveniment caritabil pentru susținerea copiilor cu autism

În întâmpinarea Zilei Internaționale a Copiilor, Asociația Help Autism, în parteneriat cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează un eveniment caritabil menit să strângă fonduri pentru a dărui un altfel de cadou copiilor cu autism: o șansă la copilărie. Organizatorilor li s-au alăturat, și de această dată, în număr mare artiști și companii, care au donat produse ce vor fi licitate cu scopul de a strânge bani pentru susținerea terapiei copiilor cu autism.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 30 mai 2018, începând cu ora 16:00, în sala Victor Ion Popa a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Fiecare copil merită șansa de a trăi din plin frumusețea anilor inocenței, pentru 1 din 68 de copii însă, nici de ziua ei, copilăria nu înseamnă culoare, zâmbete sau joc. Ei sunt copii speciali, copiii diagnosticați cu Tulburare de Spectru Autist, iar viața lor înseamnă o luptă nesfârșită pentru normalitate, în ore lungi petrecute în camera de terapie. De Ziua Copilului, cei 500 de copii susținuți de Asociația Help Autism, nu își doresc jucării, nici dulciuri și nici nu visează la aventuri de neuitat în vacanța de vară, alături de prieteni. De ziua lor, vor fi tot în camera de terapie, alături de un terapeut care le este sprijin, prieten și învățător, încercând să învețe mai mult, să ajungă mai aproape de o copilărie normală.

Acesta este darul pe care organizatorii își doresc să îl ofere acestor copii, de 1 iunie, încă o oră de terapie, în care să poată învăța în ritmul lor, încă o mână de ajutor și o șansă de a deveni oameni independenți, oameni care să știe să trăiască, să-și construiască viitorul și fericirea.

Licitația pentru copilărie se adresează tuturor celor care vor să contribuie la recuperarea a 500 de copii speciali susținuți de Asociația Help Autism. În cadrul evenimentului, vor fi licitate 28 de produse, obiecte de artă realizate de artiști consacrați precum Bogdana Mara Daradici, Roxana Ene, Marian și Victoria Zidaru, Wagner Arte Frumoase, vouchere oferite de restaurantul Gargantua și Clinica de înfrumusețare Dasem, o geantă creație L’Art No.29,  obiecte unice de artizanat și artă tradițională, ale meșterilor și artiștilor populari. Catalogul complet al produselor licitate poate fi consultat urmând link-ul: https://www.helpautism.ro/licitatie-pentru-copilarie-500-de-sanse-pentru-500-de-copii-speciali

 Așa cum de peste 8 ani Asociația Help Autism reușește, cu sprijinul unei comunități de bine create în jurul copiilor cu autism, să susțină pe drumul către recuperare sute de micuți, organizatorii contează încă o dată pe sprijinul oamenilor cu suflet frumos, care doresc să dăruiască o șansă, de Ziua Copilului.

 Despre autism:

În lume, 1 din 68 de copii este diagnosticat cu Tulburare de Spectru Autist. Este o tulburare care nu se poate vindeca, dar prin diagnosticare la timp și intervenție potrivită, aproape jumătate dintre acești copii pot ajunge să trăiască o viață independentă. Recuperarea necesită însă o intervenție de durată. Pentru a avea rezultate, un copil cu autism petrece în medie între două și opt ore pe zi în camera de terapie, luni sau chiar ani la rând. Asta face ca fondurile necesare să depășească veniturile medii ale unei familii, iar părinții să aibă nevoie de sprijin pentru ca să le poată oferi micuților lor șansa de a-și atinge potențialul și de a deveni adulți integrați în societate.

Asociația Help Autism

De 8 ani, Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 5 centre, 6 parteneriate public-private și la domiciliu,  desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este coorganizator al Conferinței Internaționale ABA – știință care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură

 Încă de la înființare Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură și-a dorit să reunească artiști cu renume național și internațional pentru a putea oferi publicului român evenimente culturale de înaltă ținută. Prin evenimentele pe care le organizăm ne adresăm în general publicului larg, fără diferențe, ne adresăm melomanilor și iubitorilor de frumos, dar în același timp încercăm să ajungem și la acel public care nu este cunoscător, format, specializat pe muzică clasică. Este organizator al concertului caritabil de muzică clasică „Suflet în culori” ce a luat ființă în urmă cu 5 ani ca o îmbinare a dorinței Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură de a oferi sprijin pentru persoane aflate în dificultate și a obiectivului Asociației Help Autism – de a susține recuperarea copiilor diagnosticați cu autism.

 Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, România este „Muzeul din inima capitalei”, care și-a deschis porțile pentru public în anul 1936. Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 15 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională. Expozițiile permanente și cele temporare atrag un număr de 800.000 de vizitatori anual. Muzeul Satului este obiectivul cultural cel mai vizitat din România, deschis în toate zilele săptămânii și o MARCĂ românească și europeană care inspiră încredere. www.muzeul-satului.ro

Program de vizitare:

Iarna: luni – duminica 9.00 – 17.00 (1 noiembrie – 31 martie)

Vara: luni – duminica 9.00 – 19.00 (1 aprilie – 31 octombrie)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.