Liderul USR, Dan Barna, atac dur la Curtea Constituțională

0

Curtea Constituţională a României (CCR) nu mai este a ţării, ci a Partidului Social Democrat, prin decizia luată miercuri, consideră preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

„România confiscată – Preşedintele a devenit notar. Curtea Constituţională nu mai e a României, e a PSD. CCR nu mai apără Constituţia, ci o rescrie potrivit intereselor unor penali care vor – cu preţul distrugerii independenţei justiţiei – să scape de răspundere pentru furturile şi abuzurile lor. Interesul României este să aibă o justiţie independentă, cu magistraţi imparţiali şi profesionişti, nu subordonaţi politicienilor, oricare ar fi aceştia. Or, decizia CCR care dă dreptate Guvernului va avea acest efect: subordonarea procurorilor partidului care deţine guvernarea. O traduce astfel chiar Tudorel Toader, înaintea apariţiei motivării”, a scris Dan Barna, pe pagina sa de socializare.

Potrivit liderului USR, „CCR a abdicat în misiunea de a servi obiectivele înalte ale societăţii. Noi suntem aici pentru a trage acest semnal de alarmă: ordinea constituţională este modificată fără niciun drept de instituţia care ar trebui să o păzească.”

Dan Barna îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că doreşte scoaterea României în afara Uniunii Europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.