Programul complet al Bookfest 2018

Cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care are loc de miercuri până duminică în Bucureşti, aduce în faţa publicului o ofertă de evenimente şi volume care merge de la carte pentru copii şi omagii dedicate regelui Mihai până la noi apariţii semnate de autori celebri.

Editorii se strâng la Bookfest începând de miercuri, în pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo. Intrarea este liberă.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR AICI 

Va fi o ediţie încărcată de lansări şi evenimente dedicate copiilor. Şi iubitorii de istorie şi de carte poliţistă ori de literatură motivaţională au ce găsi la Bookfest, după cum se poate vedea în selecţia pe care o facem mai jos din textele oferite de edituri agenţiei Mediafax.

Psihosociologie şi biografii regale
Curtea Veche Publishing sărbătoreşte la Salonul International de carte Bookfest două decenii de activitate: „V-am pregătit lansări de carte cu invitaţi speciali, ateliere pentru copii, reduceri de preţ de până la 80% şi multe alte surprize”.

În cap de listă între evenimentele de la Bookfest 2018, cei de la Curtea Veche plasează o nouă apariţie din Colecţia Jacques Salomé. Cel mai apreciat psihosociolog francez, creator al metodei de terapie relationala ESPERE, se află în turneu în România, iar joi, de la ora 18.00, la Scena Arena va avea loc lansarea volumului „Un strop de eternitate”, o conferinţă despre metoda ESPERE şi opera lui Jacques Salomé, precum şi o sesiune de autografe.

Tot printre cele mai aşteptate apariţii se numără câteva titluri regale. Astfel, sâmbătă, de la ora 12.00, la Scena Agora, Adrian Cioroianu şi Alexandru Groza prezintă o nouă carte pentru copii şi tineri – „Elena a României. Regina mamă, regina suferinţei şi a speranţei”, cu ilustraţii de Yanna Zosmer.

Tot sâmbătă, de la ora 13.00, va fi lansată antologia „Mihai I al României. Regele nostru. Martori, experienţe, amintiri regale”, aflată sub coordonarea lui Alexandru Muraru. Volumul conţine texte cu şi despre Regele Mihai I al Romaniei scrise de Emil Hurezeanu, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Dan Grigore, Ion M. Ioniţă, Ana Blandiana, Ştefan Câlţia şi mulţi alţii.

O alta noutate regală oferită de Curtea Veche este albumul în limba engleză „Romanian Royal Journal. 2017-2018”, cu texte de principele Radu al Romaniei, care cartografiază ultimul an al Casei Regale, de la munca de caritate şi vizitele diplomatice şi până la funeraliile regelui Mihai I.

Mihaela Bilic propune un volum care demitizează alimentaţia noastră de toate zilele. „Am mâncat. O fi păcat?”. Este vorba despre o colecţie de sfaturi privind nutriţia, menită să aducă o perspectivă complexă asupra rolului hranei în viaţa noastră. Iar duminica, de la ora 11.00, la Scena Arena, autoarea i se alătură psihoterapeutului Gáspár György pentru a vorbi despre bun simţ, instinct, nevoi şi plăcere în raport cu alimentaţia.

La scena Arena, Polirom programează dumnică, de la ora 12.00, prezentarea volumului coordonat de Alexandru Muraru „Regele, comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I”, cu Ioan Stanomir, Moise Guran şi Cristian Pârvulescu.

Romanul „Trei cuvinte, cinci minciuni” al scriitorului francez de origine româna Michel Stanovici este o poveste de dragoste bazată pe fapte. Autorul se va afla la standul Curtea Veche sâmbătă, de la ora 17.00, alături de bloggerul şi scriitorul Radu F. Constantinescu.

Duminică, de la ora 13.00, Institutul Naţional pentru Studierea Holocasutului în România „Elie Wiesel” şi Curtea Veche Publishing organizează o dublă lansare de carte care prezintă cele două feţe ale Holocasutului. În prima parte a evenimentului este vorba despre „Jurnal de ghetou” de Miriam Korber-Bercovici, redând despre viaţa pe care autoarea dus-o timp de trei ani în ghetoul din Djurin, din Transnistria. Invitaţi sunt Miriam Korber-Bercovici, Tamar Samash, ambasadoarea Israelului în România, şi Ana Barbulescu. Iar în cea de-a doua parte este adus în faţa publicului volumul „Jurnal.1934-1944”, de Alfred Rosenberg, unul dintre cei mai longevivi lideri ai national-socialismului şi o persoană foarte apropiată de Hitler. Vor vorbi Alexandru Florian, Andrei Muraru şi Cristian Pîrvulescu.

Printre noutăţile de la târg, Curtea Veche anunţă romanul scriitorului austriac de origine română Andrei Mihăilescu – „Om bun la centru”, un nou volum al sociologului Brene Brown – „Curajul în sălbăticie”, cel mai proaspăt volum al renumitului jurnalist şi cercetător Daniel Gloeman – „Însuşiri modificate”, o carte nouă care pune într-o nouă lumină relaţiile de cuplu – „Regândirea infidelităţii” – de Esther Perel şi o biografie a cunoscutei cântăreţe de muzica pop Adele, scrisă de Sean Smith.

Copii în ateliere

Cei mici se vor bucura de multe cărţi noi, printre care se numără un nou volum cu povestea adevărată a trei copii isteţi si visători, care au devenit singura trupă de piloţi acrobaţi din România. „Iacarii acrobaţi. Povestea unui vis” de Alina Baltac, cu ilustraţii de Yanna Zosmer, va fi lansat pe 1 iunie, la Aerodromul Băneşti (Prahova), de la ora 17.00, unde chiar Iacarii (Ioan Postolache, Dan Ştefănescu şi Dan Conderman) vor face o demonstraţie aviatică.

Mai multe ateliere pentru copii sunt anunţate de editura Curtea Veche. Astfel, miercuri, între 13.00 şi 14.00, are loc atelierul pentru copii cu vârste între 7 şi 10 ani: cum au schimbat lumea Marie Curie, Frida Kahlo şi Coco Chanel (pornind de la Colecţia Miranda de Itziar Miranda şi Jorge Miranda), la standul editurii. Joi, între 12.00-13.00, Iulia Niţulescu ţine, în spaţiul pentru copii Bookfest Junior, un Atelier de povestit şi desenat pentru copii cu vârste între 6 şi 10 ani, pornind de la colecţia „Isadora Moon” de Harriet Muncaster. De ziua copilului, vineri, tema atelierului (12.00-13.00) de cântece şi poveşti pentru copii cu vârste între 7 şi 10 ani sunt prietenia, familia şi cât de bine este să dăruieşti, pornind de la volumul „Erus şi Valea Generozităţii” de Alec Blenche. Sâmbătă, între 13.30 şi 14.30, copiii cu vârste între 7 şi 10 ani sunt aşteptaţi la atelierul de povestit şi desenat ce porneşte de la volumul „Tup” de Alex Donovici.

Corint Junior a pregătit mai multe evenimente orientate spre publicul ţintă al editurii. Miercuri, este programat, de la 11.00 un quiz interactiv „Călătoriile lui Robin” de Ken şi Angie Lake, iar joi, de la 11.00, are loc atelierul de storytelling „Pe cuvânt de şoricel” de James Patterson şi Chris Grabenstein. Cei mici sunt aşteptaţi şi vineri (11.00) la o piesă de teatru interactiv pornind de la „Ina şi ariciul Pit” de Radu Ţuculescu. Noutăţile colecţiei dedicate celor mai mici cititori de cei de la Corint sunt „Domnişoara Goth şi festinul cel sinistru” de Chris Riddell şi „Păpuşa de porţelan” de Holly Black.

Sâmbătă şi duminică, de la ora 12.00 până la ora 19.00, copiii sunt invitaţi să participe la evenimente speciale, într-un spaţiu dedicat lor în standul Humanitas – „Colţul H Junior“.

Toate cele peste 1.000 de titluri vor avea reducere de 10%, iar ediţiile de colecţie vor putea fi cumpărate la preţuri speciale valabile numai la Bookfest, se arată în comunicatul de presă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.