Topul vânzărilor Curtea Veche Publishing la Bookfest 2018
Cea mai mare editie a Salonului International de Carte Bookfest s-a desfasurat intre 30 mai si 3 iunie 2018. O editie buna si pentru Curtea Veche Publishing, care si-a intampinat cititorii cu peste 1.100 de titluri, o oferta de 2+1 la aproape intreaga oferta de carte, reduceri de 20% la pachete, dar si mari reduceri intre 30% si 80% la o vasta selectie de titluri, si desigur evenimente pentru toti pasionatii de lectura.
Top non-fictiune
Pe primul loc in preferintele cititorilor de non-fictiune s-a aflat cea mai noua carte a psiho-sociologului francez Jacques Salomé, „Un strop de eternitate”. Creatorul metodei de terapie relationala ESPERE s-a aflat la aceasta editie alaturi de noi pentru o lansare de carte si o sesiune de autografe impreuna cu Valeria Salomé, sotia sa si traducatoarea volumului. Un volum cu savoir si cu saveur, o sinteza a principalelor teme si metode din cariera psihoterapeutului, ce trece prin autobiografie si se sfarseste intr-o scriitura distilata, rarefiata, pura, cumva straina de timp si apropiata de o eternitate spre care ne intredeschidem impreuna cu autorul.
Locul doi in topul vanzarilor din categoria non-fictiune a fost ocupat de catre proaspatul volum al nutritionistei Mihaela Bilic, „Am mancat. O fi pacat?”. Aceasta noua carte care demitizeaza alimentatia s-a lansat in ultima zi a salonului si a devenit deja un succes la public. O colectie de sfaturi privind nutritia, menita sa aduca o perspectiva complexa asupra rolului hranei in viata noastra. Si o serie de raspunsuri clare si argumentate la intrebarea din titlu: „Nu daca ne-a fost foame cu adevarat si ne-am oprit cand ne-am saturat. Nu daca am tinut cont de nevoile corpului, am savurat fiecare inghititura si ne-am satisfacut toate simturile. Nu daca ne-a placut si ne e bine, fara urma de vinovatie si parere de rau. Nu daca ne-a alinat sufletul si ne-a scapat, poate doar pentru moment, de plictiseala, tristete, nemultumire…”.
Pe cel de-al treilea loc s-a aflat volumul „Mihai I al Romaniei. Regele nostru. Martori, experiente, amintiri regale”, aflat sub coordonarea lui Alexandru Muraru. Lansat in avanpremiera la Bookfest, volumul contine texte cu si despre Regele Mihai I al Romaniei scrise de Emil Hurezeanu, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Dan Grigore, Ion M. Ionita, Ana Blandiana, Stefan Caltia si multi altii.
Top fictiune
La capitolul beletristica, pe primul loc la vanzari s-a aflat cel mai recent volum de fictiune de la Curtea Veche Publishing, romanul „Trei cuvinte, trei minciuni” de Michel Stanovici. Lansata in prezenta autorului francez de origine romana, aceasta poveste de dragoste bazata pe fapte reale se anunta deja a fi lectura preferata de vacanta. O lectura captivanta despre vulnerabilitate si puterea transformatoarea a suferintei emotionale.
„Omon Ra”, unul dintre romanele de capatai al unuia dintre cei mai apreciati scriitori rusi contemporani, Viktor Pelevin, s-a aflat pe cel de-al treilea loc in topul vanzarilor din categoria fictiune. Autorul dedica acest roman tuturor visatorilor, dar in special celor ale caror sperante au fost deturnate si distruse de un regim politic ipocrit. Povestea lui Omon Krivomazov, al carui nume trimite la zeul egiptean Amon, este o pledoarie pentru dreptul oricarui copil de a visa, dar care este pus in fata pretului visului sau – sacrificarea propriei vieti.
Pe locul trei in listele pasionatilor de literatura fictionala s-a aflat „Paltonul cu gaica” de Mihail Siskin. Castigatorul celor mai mari trei premii literare decernate in Rusia, si probabil cel mai apreciat scriitor rus contemporan fascineaza in continuare cititorii cu prozele si eseurile din acest volum, care are infatisarea unui plonjeu realizat atat in adancurile marii istorii, cat si in cele ale istoriei sale personale.
Top carti pentru copii si tineri
Cartile pentru copii si tineri au fost si ele, din nou, in prim planul acestei editii. Cea mai dorita carte a fost „Elena a Romaniei. Regina-mama, regina suferintei si a sperantei” de Adrian Cioroianu si Alexandru Groza, cu ilustratii de Yanna Zosmer. Cel mai recent volum din colectia Regii si Reginele Noastre povesteste pe intelesul celor mici, dar si a celor mari, viata mamei Regelui Mihai, in vremuri tragice pentru Romania si pentru continentul european.
Pe locul doi la carti pentru juniori s-a situat unul dintre bestsellerurile din aceasta categorie – „Erus si Valea Generozitatii” de Alec Blenche, cu ilustratii de Doina Zavadschi. Consilierul in nutritie si fondatorul site-ului ViataVerdeViu.ro, Alec Blenche ne infatiseaza o noua calatorie plina de peripetii a baietelului Erus si a tovarasului sau de drum Alpi, o aventura cu rime, cantecele, entuziasm, mister, fructe, animalute si alte personaje dragalase.
Pe locul trei s-a situat primul volum al seriei de succes a lui Alec Blenche – „Erus si Valea Rabdarii”.
Pe locul patru a sarit „Tup. Imposibil e doar un cuvant” de Alex Donovici, cu ilustratii de Stela Damaschin-Popa. Cea mai noua carte din Colectia Povestile Cristinei este o poveste despre despre curaj, prietenie si acceptare. Iar curajul nu depinde de cat de mare ti-e trupul, ci de cat de mare ti-e sufletul. De acest lucru s-au convins toate animalele padurii, atunci cand, spre marea lor surpriza, lumea lor a fost salvata de micuta ciocarlie Tup, cea cu piciorusele scurte si fara de aripi.
Pe cel de-al cincilea loc s-a situat cea mai noua carte pentru copii a editurii „Iacarii Acrobati. Povestea unui vis” de Alina Baltac, cu ilustratii de Yanna Zosmer. Bazata pe povestea adevarata a trei piloti acrobati (Ioan Postolache, Dan Stefanescu si Dan Conderman), cartea ne poarta pe urmele unui vis impartasit de niste copii isteti si curiosi. Visul lor s-a implinit pentru ca s-au incapatanat sa nu renunte si au acceptat ca transformarea dorintei in realitate presupune efort si disciplina. Volumul a fost lansat in premiera, printr-un show aviatic de exceptie pe Aerodromul Banesti (Prahova), chiar in timpul salonului de carte.
Cea mai buna editie Bookfest din ultimii ani a fost de bun augur si pentru Curtea Veche Publishing, care a implinit anul acesta 20 de ani de cand invita la lectura sub dictonul „incepi sa afli”.