Să vorbim „Aiurea-n tramvai” în „Țara Cuvintelor Anapoda” – o nouă carte pentru copii de Adina Rosetti

Curtea Veche Publishing a pregatit o noua carte pentru copii, scrisa de Adina Rosetti si ilustrata de Livia Coloji. „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton in Tara Cuvintelor Anapoda” e o poveste cum nu s-a mai citit pana acum si conține toate expresiile populare care le dau batai de cap copiilor si explicațiile lor. Pentru ca si noi auzeam o sumedenie de expresii ciudate la parinții nostri cand eram mici; „colac peste pupaza”, mai erau si suparați cand ni le spuneau, iar noi nu ințelegeam de ce nu ne vedeam „lungul nasului”.

Iar daca vreți sa aflați mai multe despre cum e „sa vorbesti aiurea-n tramvai”, puteți viziona aici primul episod din mini-seria cu acelați nume: https://youtu.be/lTFx4Ujz5Ng

Anton se cearta tot timpul cu sora lui mai mare si foloseste cuvinte… nepotrivite. Asta pana ajunge intr-o lume a vorbelor cu adevarat anapoda, unde tot ce se spune isi pierde sensul obisnuit, iar realitatea devine bramburita si incep sa se intample tot felul de ciudațenii. Oamenii indeasa maţele-n saci, la restaurant se servesc rabdari prajite, pupezele de neam ales poarta colac, iar copiii se joaca de-a despicatul firului in patru si de-a taiatul frunzei la caini.

In noua carte pentru copii a Adinei Rosetti, „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton in Tara Cuvintelor Anapoda”, impreuna cu noii sai prieteni – Maţe-Fripte, Zgarie-Branza si Linge-Blide –, personajul principal porneste in cautarea conducatorului Tarii Cuvintelor Anapoda, pe numele sau Teleleu Tanase. Care este un conducator la fel de bramburit ca toţi ceilalţi locuitori, dar singurul care ar putea sa-l ajute sa gaseasca drumul inapoi spre casa. Cei patru prieteni vor trece prin cele mai neobisnuite aventuri, in acea ţara cu totul pe dos, dar plina de haz, unde cele mai importante lucruri se invart in jurul cuvintelor.

ADINA ROSETTI a umplut multe caiete cu compuneri in copilarie, despre vacanțe extraterestre. Ceva mai tarziu, s-a trezit la o facultate economica dar, pana la urma, a devenit scriitoare si jurnalista. Desi a scris doua carți pentru adulți, a descoperit ca cel mai mult ii place sa inventeze povesti pentru copii. Din joaca ei cu vorbele au iesit pana acum trei carți: „Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul” (ilustrata de Cristiana Radu), „De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura?” (ilustrata de Cristiana Radu) si „Cartea Curajului” (ilustrații de Alexia Udriste). Domnisoara Poimaine a descoperit ca se simte bine jucandu-se cu Timpul de scena, asa ca o puteți vedea si sub forma de piesa de teatru. Atunci cand nu scrie, ține ateliere de scriere creativa pentru copii, sta cu nasul prin carți sau se distreaza cu cei doi copii ai sai, Clara si Anton, pe care i-a transformat in personajele principale din cateva carți.

LIVIA COLOJI deseneaza de cand se stie. A inceput cu niste prințese cu maini curbate, dar inca nu s-a oprit. In 2004 a absolvit Facultatea de Arte si Design a Universitații de Vest din Timisoara, si nu i-a luat mult timp sa inceapa sa ilustreze carți, reviste, reclame si produse de toate felurile. A semnat mai bine de douazeci de titluri, in colaborare cu edituri din țara si strainatate. Iar in 2015 s-a regasit pe lista scurta a World Illustration Awards.

Volumul „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton in țara cuvintelor anapoda“ este disponibil pe site-ul Curtea Veche Publishing si in librariile din țara.

Mini-seria de clipuri amuzante „Sa vorbim aiurea-n tramvai” poate fi vizionata pe canalul de YouTube al editurii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.