Salonul Artelor Decorative revine la Muzeul Național Cotroceni

0

Muzeul Național Cotroceni organizează vineri, 14 septembrie 2018, ora 18.00, în Spațiile Medievale, vernisajul Salonului Artelor Decorative, un eveniment care își propune să pună în valoare potențialul creator al artiștilor din România.

Muzeul Național Cotroceni readuce în peisajul cultural românesc, după o absență de trei ani, Salonul Artelor Decorative, un proiect inițiat în anii ’90 și ajuns la cea de-a XVI ediție în acest an. În 2018, prezentăm publicului Salonul Artelor Decorative într-un nou format conectat la tendințele europene în această arie expozițională și adaptat la standardele de etalare muzeală ale artelor decorative. Anual, Salonul va găsi metode inovative de expunere coerentă a fenomenelor artistice specifice artelor decorative, subliniind importanța artistică a acestora.

Ediția din 2018 a Salonului Artelor Decorative este una cu caracter retrospectiv ce reunește nume reprezentative din domeniu, dar aduce în atenția publicului și noua generație de artiști. Lucrările sunt dispuse în patru secțiuni expoziționale: Famous (artiști consacrați), New Blood – DIPLOMA (artiști tineri), Războiul Țesătorilor (un proiect de artă contemporană dedicat patrimoniului imaterial), Portofolio Room (o selecție a artiștilor activi în domeniul artelor decorative din România).

Echipa mixtă a Salonului Artelor Decorative îmbină experiența curatorilor Cosmin Năsui și Georgiana Cozma, a arhitectului de expoziții Attila Kim, pe de-o parte și a echipelor Muzeului Național Cotroceni și The Institute, pe de altă parte.

Publicul este invitat să viziteze, în perioada 15 septembrie – 14 octombrie 2018, în Spaţiile Medievale ale muzeului, ediția 2018 a Salonului Artelor Decorative. Precizăm ca nu este nevoie de programare prealabilă. Prezentarea actului de identitate, în original, este obligatorie.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.