O nouă premieră la Teatrul Nottara: „Thailanda”!

0

Spectacolul „Thailanda” de Dimitris Kechaidis şi Eleni Chaviara, cu o montare semnată de Alexandru Jitea, va fi prezentat în premieră vineri, de la ora 19,30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis Agerpres, din distribuţie fac parte Andreea Măcelaru Şofron, Victoria Cociaş şi Cristina Stoica Ivanciuc, iar scenografia este semnată de Ştefan Caragiu.

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei trecute de vârsta a doua discută despre iubire şi, în special, despre bărbaţii din viaţa lor. Pregătite să pornească într-o călătorie în Thailanda pentru a se elibera şi a deschide un nou drum în viaţă, Aleka, Fotini şi Maro sunt prinse în propriul trecut, luptându-se cu ele însele, dar şi cu ceilalţi. Călătoria este continuu amânată, fiindcă în viaţa lor dramele nu încetează să apară – chemate sau nu. Iar bărbaţii, deşi absenţi, îşi fac simţită prezenţa în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viaţa, se arată în sinopsisul spectacolului.

„Am descoperit acest text în 2017, când Teatrul Nottara a organizat cea de a cincea ediţie a proiectului ‘Spectacolul începe cu o lectură’, cu focus pe literatura dramatică elenă. M-a atras textul prin ritmul său alert, prin dialogurile încărcate de sens şi, în acelaşi timp, sprinţare, joviale. Textul musteşte de umor inteligent şi este unitar, consistent, emană o energie debordantă şi reuşeşte să contureze trei personaje memorabile, colorate, unice”, afirmă regizorul Alexandru Jitea, citat în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.