Totul despre atacurile de panică
Ţi s-a întâmplat vreodată să simţi o anxietate copleşitoare, o teamă că ceva urmează să se întâmple? Dacă răspunsul este DA, înseamnă că te-ai confruntat cu atacuri de panică.
In timpul unui atac de panica, inima pompeaza puternic, nu poti sa respiri, te simti ca si cand ai muri sau macar ai innebuni. Netratate, atacurile de panica se agraveaza si duc la ceea ce se numeste tulburarea de panica.
Vei afla in acest articol mai multe infomatii despre atacurile de panica, ce simptome au si cum sa le opresti.
Atacuri de panica – Ce sunt?
Atacurile de panica sunt crize de frica ce se manifesta brusc si fara motiv, la o intensitate foarte mare. Aceste atacuri de panica pot aparea din senin chiar in timp ce te relaxezi sau dormi.
Atacurile de panica pot aparea la oamenii care au diverse tulburari, precum depresia sau fobii, insa la fel de bine pot aparea si la oameni perfect sanatosi si fericiti.
Atacuri de panica – Semne si simptome
Semnele si simptomele atacurilor de panica se dezvolta abrupt si ajung la apogeu in 10 minute. In cazuri foarte rare dureaza mai mult de o ora, dar majoritatea se termina dupa 20-30 de minute.
Printre simptome se numara:
Respiratie scurta sau hiperventilare
Palpitatii
Durere in piept
Senzatie de inecare
Sentimentul de detasare fata de ceea ce se petrece in jur
Ameteala, greturi
Traspiratie
Senzatie de amortire
Bufeuri
Sentimentul ca mori sau innebunesti.
Atac de panica sau atac de cord?
Unele simptome sunt asa de puternice, incat poti avea senzatia unui atac de cord. De altfel, foarte multi pacienti cu atacuri de panica, ajung la cardiologie crezand ca au probleme cu inima. In urma testelor si analizelor diagnosticul va fi atac de panica, nu atac de cord. Totusi, nu este bine sa ignori simptomele si sa ceri sprijin medical.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
[…] Simptomele intalnite in cadrul unui atac de panica pot fi : […]