Amadeus a sprijinit primul hackathon de turism din România

Amadeus Romania a sprijinit ediția a doua hackathonului dedicat aplicațiilor specifice domeniului travel, singurul hackathon specializat pe acest domeniu din țara noastră. Cea de a doua ediție a TravelHack  s-a concentrat pe inovația adusă produselor de travel de tehnologia blockchain.  

Piața de călătorii a devenit a zecea industrie globală, iar zona digital travel joacă un loc tot mai important. Potrivit site-ului Statista, piața de digital travel a avut o valoare de 629,81 miliarde USD în 2017. Până în anul 2020, piața va înregistra o creștere de aproximativ 30%, atingând valoarea de 818 miliarde USD. De asemenea, domeniul digital travel este strâns legat de sectoare strategice ale economiei globale: transporturi, servicii financiare, asigurări, horeca și alte industrii. În acest  context, există un interes major pentru dezvoltarea de aplicații pentru acest domeniu.

Amadeus a pus la punct o multitudine de programe prin care susține dezvoltatorii independenți interesați să creeze aplicații pentru domeniul turism și călătorii. <<Amadeus for Startups>> oferă soluții pentru incubarea și accelerarea afacerilor, Amadeus fiind foarte interesată să investească în companiile cu potențial de dezvoltare în zona de călătorii și turism.

“Ne bucurăm să susținem a doua ediție a TravelHack. Amadeus este o companie care recunoaște valoarea inovației în ecosistemul de travel. Entitatea Amadeus Ventures se ocupă cu identificarea și creșterea startupurilor pe zona de digital travel. Amadeus Ventures s-a născut în 2014, iar până acum în cadrul programului au fost create peste 150 de startupuri și au fost dezvoltate 20 de proiecte comune cu companii din grupul Amadeus.” a precizat Robert Komartin, Head of Retail Travel Agencies, Central Europe – Regional Manager, Romania & Hungary – Country Manager, Amadeus Romania.

Amadeus dispune de o arhitectură deschisă pentru sistemele informatice din portofoliu, punând la dispoziția dezvoltatorilor o colecție inovatoare de API-uri (Application Programming Interface)[1], între care se pot menționa: Amadeus Web Services, Amadeus Mobile Web Services, Amadeus ePower Web Services, Amadeus TravelTainment XML etc. De asemenea, pentru a familiariza comunitatea de dezvoltatori cu multitudinea de API-uri disponibile, Amadeus a creat Travel innovation Sandbox.

În cadrul hackatonului, proiectul Event Token a primit premiul pentru folosirea relevantă a tehnologiei blockchain. Event Token este o soluție dedicată turismului de evenimente/festivaluri, urmărind rezolvarea unor probleme întâmpinate de părțile implicate în acest tip de turism: organizatori, branduri sponsor, turiști.

Proiectul Trichat (premiat pentru dezvoltare tehnică) a urmărit crearea chatbot-ul care ajuta și asigură turiștii de calitatea serviciilor de tip booking. Proiectul  a impresionat la nivel tehnic, prin echipa de șase programatori care arătat profesionalism în ce privește procesul de dezvoltare a unui software de travel. Echipa a folosit în procesul de dezvoltare platforma Amadeus Sandbox.

Robert Komartin, a declarat:Travel Innovation Sandbox este un instrument puternic, dezvoltat cu feedbackul a sute de dezvoltatori din întreaga lume. Orice dezvoltator se poate înregistra și obține acces instantaneu la informații din Global Distribution System (GDS). Travel Innovation Sandbox asigură o modalitate facilă comunităților de dezvoltatori de a se familiariza cu sursele de conținut pentru aplicațiile dedicate industriei de călătorii, aplicații care pot exploata volumul uriaș de date oferit de Amadeus.”

“Cel mai recent instrument pentru dezvoltatori este <<Amadeus for Developers>>, care adaugă la Sandbox posibilitatea de testare și rulare a aplicațiilor create pe baza API-urilor Amadeus într-un mediu de producție. Astfel, aplicațiile create pe platforma noastră pot deveni operaționale într-un termen cât mai scurt.”  a concluzionat Robert Komartin.

Application Programming Interface (API) este un set de rutine, protocoale și instrumente care permit dezvoltarea software-ului și integrarea dintre diverse aplicații. În cazul în speță, API-urile integrează componente din sistemul GDS (Global Distribution System) Amadeus cu aplicații dezvoltate de terți.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.