Scăderea emisiilor la nivel global, într-o intervenție europeană a Mariei Grapini

Miercuri, 28 noiembrie, în plenul Parlamentului European de la Bruxelles, a avut loc o dezbatere privind strategia pentru reducerea pe termen lung a emisiilor de gaze cu efect de seră din UE, în conformitate cu Acordul de la Paris.

Umanista Maria Grapini, militant recunoscut în acest sens, a intervenit și a solicitat un răspuns ferm al Comisiei Europene, cu trimitere la noul cadru financiar multianual și la necesitatea ca el să prevadă resurse consistente pentru programe împotriva poluării.

“Doamnă președintă, stimați domni comisari, dragi colegi, evident că subiectul este interesant și important pentru toată lumea, evident că noi, ca parlamentari ai PE, suntem de acord cu reducerea emisiilor, însă, așa cum s-a mai spus aici, există nivele diferite de posibilități ale statelor membre și domnii comisari au subliniat aici: avem nevoie de investiții în tehnologie, de investiții în infrastructură.

Întrebarea mea către Comisie este: dacă vrem să atingem aceste ținte și să nu rămână niște vise puse pe hârtie, cum gândiți în noul cadru financiar multianual să existe alocate resurse pentru a veni cu o tehnologie modernă, pentru a putea îmbunătăți infrastructura și pentru a putea să ajungem la aceste ținte care sunt, evident, benefice pentru umanitate?”, a intervenit oficial Maria Grapini.

Europarlamentarul umanist a mers mai departe, insistând pe statuarea unui demers internațional concertat.

“Aș mai avea o întrebare legată de faptul că Uniunea Europeană este lider în scăderea emisiilor noi. Nu suntem singuri, aici, pe glob: ce părere aveți, ce se poate face ca și celelalte continente respectiv celelalte instituții să lupte pentru scăderea emisiilor, la nivel global?”, a mai punctat Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.