Un accesoriu delicat, greu de neglijat
Deja detergentul de rufe este considerat un produs indispensabil, astfel ca achizitionarea lui a devenit un automatism. Nu ne gandim daca sa il cumparam sau nu luna urmatoare, ci pur si simplu investim functie de buget si testam variante noi, tentati deseori de promotii. In cazul balsamului de rufe, insa, situatia este diferita. Oare de ce nu il gasim in toate gospodariile, cum este cazul detergentului (fie el praf sau lichid)? Caci, daca ar fi sa facem o comparatie cu o tinuta vestimentara de iesit in oras, detergentul ar fi bluza, iar balsamul ar fi colierul potrivit, care scoate bluza in evidenta. Balsamul de rufe nu este, intr-adevar, un produs indispensabil, dar este menit sa ne faca viata mai parfumata si mai catifelata. Si cel mai important: sa prelungeasca durata vietii bluzei.
Iata si principalele atuuri ale balsamului de rufe:
- reduce electrizarea textilelor
- face fibrele moi si placute
- confera un miros placut hainelor pe o perioada indelungata
- inmoaie tesaturile articolelor vestimentare, facandu-le mai usor de calcat
Cum si cand a aparut acest tip de produs?
Primele balsamuri pentru tesaturi au fost create de industria textila la inceputul secolului XX. La acel moment, procesul folosit pentru vopsirea articolelor din bumbac lasa fibrele dure. De aceea s-a investit in dezvoltarea unui produs care sa imbunatateasca modul in care se simt la atingere fibrele de bumbac dupa vopsire.
Compozitia balsamului
Un balsam obisnuit era format din sapte parti apa, trei parti sapun si o parte ulei de masline, porumb sau seu. Odata cu progresele in chimia organica, formulele au fost imbunatatite si produsele de acest tip au devenit accesibile publicului larg.
Desi balsamul de rufe este un prieten al rufelor tale, exista si situatii in care ar trebui evitat:
- In cazul microfibrelor, care au o capacitate mare de absorbtie si izolare termica. Daca sunt spalate cu balsam de rufe, hainele din microfibre pierd proprietatile mai sus mentionate si fibra se distruge.
- Imbracamintea sportiva este gandita sa absoarba transpiratia de pe piele si sa regleze temperatura corpului in timp ce practici sport, iar balsamul de rufe va impiedica acest proces. De aceea, in cazul acestui tip de haine, nu este indicat sa folosesti balsam de rufe.
- Balsamul poate reduce gradul de absorbtie al prosoapelor. Ce inseamna asta? Balsamul de rufe lasa o pelicula pe suprafata prosoapelor, iar acestea nu se mai usuca la fel de repede precum ar trebui. Iar studiile arata ca prosopul trebuie sa fie complet uscat inainte de o noua utilizare.
Partea buna este ca acum poti folosi un balsam care sa iti faca rufele mai usor de calcat, sa le lase mai moi si sa nu le permita electrizarea. Combinat cu un detergent de calitate inseamna dublu avantaj pentru hainele preferate.
- Ai haine delicate sau din lana carora vrei sa le prelungesti durata de viata? Exista un detergent lichid concentrat special conceput pentru astfel de tesaturi.
- Hainele inchise la culoare isi pierd repede stralucirea. Vrei sa le mentii culoarea intensa spalare dupa spalare? Incearca Asevi Nero, care, pe langa proprietatile de baza ale unui detergent lichid, contine si fixatori de culoare.
- Ai nevoie de un balsam ‚universal’ care sa poata fi folosit pentru toate tipurile de tesaturi, avand un parfum intens, o combinatie de arome care sa-ti induca o stare de armonie si prospetime a naturii? Atunci Asevi Zen e varianta potrivita pentru tine.
- Ai pielea sensibila si vrei sa ii oferi ultra protectie? Balsamul Asevi Sensitif protejeaza atat sanatatea hainelor tale, cat si pe cea a pielii tale. O senzatie placuta si delicata pentru mult timp.
In functie de dorintele si gusturile tale, alege varianta Asevi care ti se potriveste! Lasa-te invaluit/a de senzatia de prospetime, delicatete si de miresmele placute care te conduc spre taramuri de vis. Modul in care pielea sau nasul tau percep hainele iti confera o senzatie de placere si confort, asa ca indrazneste, testeaza si bucura-te!