Mihai Covaliu își face deja calculele pentru Jo de la Tokyo: ”Sper că câștigăm cel puțin zece medalii!”

Share:

Un an! Atât mai avem până la cea mai importantă competiție sportivă de pe Mapamond, Jocurile Olimpice. În 2020 delegația României își propune să cucerească mai multe trofee decât la precedenta ediție în sporturile în care am performat de-a lungul timpului: canotaj, judo, tir, lupte, scrimă.

Concursurile sunt în toi pentru mulți sportivi care încă nu și-au asigurat biletele de Tokyo, iar președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român mizează pe un număr substanțial de ”tricolori” calificați și cel puțin zece medalii în 2020. Pentru care este gata să și verse lacrimi de bucurie.

” Eu îmi doresc să depășim zece medalii, dacă toate lucrurile vor merge așa cum ne dorim. Mă voi abtine sau poate nu să plâng când îi voi vedea pe sportivii români pe podium, știu ce înseamnă să-ți îndeplinești un vis. Cel mai important este ca toți să fie la capacitate maximă din punct de vedere fizic și mental. Atunci vom putea vorbi de rezultate excepționale la Olimpiadă. Depinde de fiecare cum va gestiona acest an până la JO. Îți poti spori sau diminua șansele la medalii. Până acum suntem în grafic: echipa de fotbal U23 a câștigat biletele pentru Tokyo, Simona Halep și-a manifestat dorința de a participa și a câștiga medalia de aur, la atletism avem trei sportive calificate, la natație avem doi sportivi, alte discipline sunt în plin proces de a acumula puncte … abia în aprilie 2020 vom știi exact cu câți sportivi mergem în Japonia”- Mihai Covaliu, președinte COSR.

 ”Naționala de fotbal poate urca pe podium”

Șeful COSR, Mihai Covaliu, este sigur că la JO de anul viitor vor fi și alte sporturi care vor aduce medalii țării noastre, iar pariurile sale sunt tenisul și fotbalul.

” Sunt convins că la tenis putem lua aurul, avem atuuri puternice: Simona Halep și Horia Tecău. Așa cum fotbaliștii au reușit să intre în careul de ași la Euro, sunt absolut convins că la Tokyo își vor propune să urce pe podium. Băieții au dovedit că au valoare, când crezi în tine, Olimpiada este locul și momentul să-ți îndeplinești obiectivele. Trebuie să ne așteptăm ca fiecare sportiv să se autodepășeacă, să-și dorească să urce pe podium. Avem mare încredere în Team România” – Mihai Covaliu, președinte COSR.

In link interviu Mihai Covaliu, presedinte COSR.

https://drive.google.com/file/d/1aLHV7omTgFeeiuwOAACZAVC7kb7TwNn5/view

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.