Magistrații care instrumentează crimele de la Caracal, în vizorul Inspecției Judiciare

0

Inspecţia Judiciară anunţă că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind modul în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei de la Caracal, dar şi privind circumstanţele în care au fost date publicitatii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu luni, 29 iulie 2019, pentru verificarea circumstanţelor în care au fost date publicitatii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţie.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat și pe 26 iulie 2019 pentru verificarea modului în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei.

Inspectorii judiciari vor face verificări prealabile în aceste cauze, pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

Duminică, Gheorghe Dincă, reţinut în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt, a recunoscut că a ucis-o pe aceasta, precum şi pe adolescenta de 18 ani dispărută din aprilie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.