Comunitatea Declic: Mandat de 30 de zile pentru ministrul Justiției

Share:

Reprezentanții Comunității Declic vor înmâna miercuri, 31 iulie, la ora 12.30, la Ministerul Justiției, un mandat de 30 de zile pentru ministrul Justiției, Ana Birchall. Mandatul va însoți, simbolic, petiția semnată de peste 17.000 de cetățeni care cer ministrului desființarea Secției Speciale.

”Vom depune, simbolic, un mandat de 30 de zile pe numele ministrului Justiției, Ana Birchall, prin care cetățenii îi solicită să găsească, în termen de o lună de zile, soluția pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Nu doar recomandările GRECO stau la baza cererii noastre, a miilor de membri ai comunității Declic care au semnat petiția, ci chiar acțiunile lipsite de eficiență ale Secției Speciale. Au avut nevoie de 5 zile pentru a îndeplini un act procedural de bază, începerea urmăririi penale in rem, singurul act care le permitea să își desfășoare activitatea de anchetă în sine în dosarul privind modul în care s-a intervenit în cazul crimelor de la Caracal. Nici acum, când instituțiile statului și-au dat cu stângul în dreptul în lanț, această secție nu a putut să își dovedească utilitatea”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Comunitatea Declic solicită Ministerului Justiției să respecte solicitările GRECO și să închidă Secția Specială, care reprezintă un atac la independența Justiției.Evenimentul poate fi accesat aici:

https://www.facebook.com/events/905709646430545/

Petiția adresată ministrului Justiției este disponibilă aici:

https://facem.declic.ro/campaigns/desfiintati-sectia-speciala-anchetat-magistrati

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.