Șeful atletismul românesc, Florin Florea:”Ne trebuie stadion de 45.000 de locuri!”

România traversează în clipa de față una dintre cele mai puternice crize în privința bazelor sportive care sunt inexistente.

Totuși, chiar și în aceste condiții, Florin Florea, președintele Federatiei Române de Atletism, a reușit să aducă în România, pentru prima dată în istoria atletismului, un Campionat Mondial. Cel de Ultramaraton de 50 de kilometri.

Pe lângă performanțele sportive ale atleților săi, Florea are ținte mari , dorindu-și construirea unui stadion de 45 de mii de locuri.

”Guvernul ar trebui să se implice într-un proiect major privind sportul. Un stadion cu pistă care să aibă 45 de mii de locuri ar putea fi o soluție excelență care ne-ar putea da posibilitatea de a organiza competiții de top mondial în România,, – Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Pînă atunci, un stadion care ar putea fi ridicat într-un timp cât de cât scurt ar putea fi cel de la Brașov.

,,Am vorbit cu domnul Scripcaru, primarul orașului Brașov pentru construirea unui stadion cu pistă de atletism. Avem depus la primărie în acest sens un plan concret. Sper să l putem pune în aplicare destul de curând,, – Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Propunere inedită de portdrapel la Tokyo:”Halep? Nu!Firfirică”

Înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, Marian Drăgulescu, cel mai valoros gimnast român al momentului a produs un real scandal atunci când a declarat că Simona Halep nu trebuie să poarte steagul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, deoarece nu are un istoric olimpic. La trei ani distanță de la acel moment, numele purtătorului de drapel începe să fie din nou tot mai mult discutat.

În acest context, Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism aruncă bombă, lăsând un nume inedit ca și posibil purtător de drapel. Este vorba despre atletul Alin Firifirică.

,,Eu l-aș alege pe Alin. De ce nu? Este un atlet valoros , un băiat înalt, frumos, bine făcut. Poate să poarte oricând drapelul României,, – Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

150 de sportivi din 31 de țări iau startul la Brașov

La Campionatul Mondial de la Brașov s-a stabilit un record de participare. Peste 150 de sportivi din 31 de țări, reprezentând toate continentele au luat startul la cea mai importantă competiție atletică organizată în România.

Lotul național ”tricolor” este alcătuit din:

MASCULIN

  1. Sacara Marian Mircea – CSM Cluj-Napoca
  2. Mineran Sorin – CS Universitatea Arad
  3. Balan Nicolae – CSM Cluj-Napoca
  4. Crainic Andrei-Marius – CSM Cluj-Napoca
  5. Gorgan Claudiu – CS Ştiinta Bacău
  6. Popa George Cosmin – CS Ştiinta Bacău
  7. Roland Unterweger – CS Universitatea Arad (rezervă)
  8. Detesan Raul-Ionuţ – CS Universitatea Cluj (rezervă)

 FEMININ

  1. Todoran Paula Claudia – CSM Zalău
  2. Zbirnea Natalia – CSU Știința București
  3. Ciortan Nicoleta – CSM Danubiu Tulcea
  4. Popescu Laura-Diana – CSM Cluj-Napoca
  5. Ghinga Olga-Iulia – CS Universitatea Arad
  6. Bota Denisa Alexandra Mădălina – LPS Cetate Deva

Pe lângă acești sportivi, alți atleți români vor puncta pentru țara noastră la secțiunea ”Open” din cadrul CM de alergare 50 km.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.