Maria Grapini oferă sprijin constant artiștilor! Tabăra de Creație Băile Călacea, un reper cultural românesc!

0

De 16 ediții, Tabăra de Creaţie Artistică de la Băile Călacea scrie o istorie culturală frumoasă a zonei și regiunii, reunind nume mari din familia artiștilor plastici timișoreni și timișeni. Evenimentul este inițiat și organizat de Filiala Timişoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

În această vară, tabăra i-a avut ca invitaţi, pentru a lucra împreună timp de două săptămâni, pe Maria Acatrinei, Victor Acatrinei, Rodica Banciu Regep, Petru Galiş, Emil Grama, Lucia Moise, Mioara Popescu, Sorina Stână, Bela Tar, Elena Ursei, Mia Bana Jichița și Mihai Vornicu, 12 artiști plastici profesioniști din Timișoara, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România. Coordonatorul taberei este, încă din debutul ei, pictorul Victor Acatrinei. Tabăra a început pe data de 1 septembrie, iar creatorii de frumos vor sta împreună până pe 14 septembrie, într-un cadru perfect pentru talentul și inspirația lor, respectiv pentru viitoarele opere de artă ce-și vor găsi locul meritat pe simezele galeriilor de artă timișorene.

Într-o realitate evidentă, Tabăra de Creație Artistică de la Băile Călacea nu se poate desfășura în condiții ideale, fără sprijin financiar, pentru că materialele necesare artiștilor, dar și șederea efectivă costă.

Europarlamentarul Maria Grapini este un susținător permanent al evenimentului, al artiștilor în general, iar sâmbătă, 7 septembrie, a fost să viziteze tabăra de la Călacea.

„Sprijin, cu toată deschiderea și convingerea, această manifestare artistică, și anul acesta, pentru că eu cred în nevoia de susținere a culturii, a artiștilor, a oamenilor talentați care ne fac viața mai frumoasă. În egală măsură, cred că ar trebui să existe o reglementare clară, ca lucrările de artă contemporană să fie achiziționate de muzee și de instituțiile statului, pentru a le oferi ulterior publicului iubitor de frumos. În acest fel, s-ar asigura valorificarea creației artiștilor! Am decis să-i propun acest lucru ministrului Culturii. Uniunea Artiștilor Plastici ar trebui să fie finanțată, precum orice instituție culturală, de la buget! Artistii nu trebuie să fie umiliți! Ei nu-și pot vinde lucrările, iar existența lor depinde de valorificarea muncii lor!”, a declarat, în cadrul Taberei de Creație Băile Călacea, europarlamentarul Maria Grapini.

Maria Grapini i-a promovat pe artiștii zonei, în repetate rânduri, la Bruxelles, oferindu-le spațiu de expunere a lucrărilor, în Parlamentul European și în alte instituții europene. Demersul va continua și în acest mandat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.