Ponta nu va vota pentru un „Guvern Dăncilă 2”

Liderul PRO România, Victor Ponta, anunţă că, după respingerea restructurării Guvernului, va cere demisia Vioricăi Dăncilă, iar dacă aceasta nu demisionează, PRO România va vota moţiunea de cenzură, iar apoi va încerca să formeze un guvern de centru-stânga.

„După orbirea totală dovedită încă o dată de Viorica Dăncilă – pentru noi, cei din ProRomânia, acum este clară calea pe care trebuie să o urmăm în această toamnă!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta precizează şi ce va face partidul său:

„1. NU vom vota pentru un nou Guvern “Dăncilă 2 “ la fel de incompetent şi incapabil ca şi cel de azi

2. Îl vom susţine pe Mircea Diaconu în Alegerile Prezidenţiale pentru a avea în turul al doilea UN OM decent, serios, capabil să ofere României un “altfel” de politică-vom demasca falsitatea şi nocivitatea candidaturii Vioricăi Dăncilă-o marionetă a lui Dragnea şi a baronilor dispusă să distrugă social democraţia pentru nişte interese meschine

3. După ce este respinsă în Parlament restructurarea falsă a Guvernului “Dăncilă” vom cere demisia imediată a acestuia / dacă Dăncilă şi gaşca ei se vor “ţine de scaune” în mod neconstituţional şi ilogic-atunci vom vota moţiunea de cenzură împotriva acestor inconştienţi

4. Pentru formarea unui nou guvern până la Alegerile Parlamentare din 2020 ProRomania va încerca să formeze o majoritate de centru stânga ( evident fără Dăncilă ) care să fie capabilă să revină la buna guvernare din 2012-2015

5. Nu vom face parte dintr-un Guvern de dreapta PNL-USR-şi nu considerăm că aceştia au soluţii realiste pentru scoaterea României din dezastrul în care a fost adusă ţara de către Dragnea şi Dăncilă !”

Victor Ponta spune că a făcut aceste precizări pentru a stopa toate speculaţiile şi interpretările greşite, făcute din greşeală sau intenţionat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seară, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a discutat despre situaţia Guvernului şi s-a decis să se meargă pentru un vot în Parlament. ”Am spus de nenumărate ori că nu ne este teamă”, a afirmat Dăncilă. Senatorul PSD Paul Stănescu spune că dacă restructurarea Guvernului nu va trece de votul Parlamentului, atunci Executivul rămâne în actuala formulă, iar social-democraţii se vor aştepta la o moţiune de cenzură.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.