15% dintre angajații din București ai unei companii de curierat sunt hipoacuzici
Conform legii, instituțiile, autoritățile și companiile din România care au cel puțin 50 de salariați sunt obligate să angajeze persoane cu handicap într-un procent de 4% din totalul angajaților. O companie de curierat din România, respectiv DPD Romania a reușit să ridice procentul angajaților cu deficiențe de auz la 15% din numărul personalului depozitului din București. Compania sprijină, astfel, încadrarea persoanelor cu handicap pe piața muncii.
Condiții speciale de muncă pentru persoanele cu deficiențe de auz
Legislația în vigoare protejează dreptul persoanelor cu handicap de a le fi create toate condițiile de muncă pentru a-și alege și exercita profesia, meseria sau ocupația, pentru a dobândi și menține un loc de muncă, precum și pentru a promova profesional. Personalul hipoacuzic din cadrul DPD Romania este activ în cadrul depozitului companiei aflat în nordul capitalei, unde ocupă funcții cheie în logistica zilnică a coletelor.
„Colegii noștri hipoacuzici din cadrul depozitului de la Mogoșoaia aduc un aport considerabil în funcționarea activității zilnice a DPD Romania. Procentul de 15% reprezintă mai mult decât respectarea unei obligații juridice; el este rezultatul valorii adăugate pe care colegii noștri o aduc în fiecare zi. Tot ceea ce putem face noi este să le creăm condițiile cele mai bune, pentru ca aceștia să își desfăsoare activitatea în siguranță și să se simtă parte din echipă.”, declară Karla Codrea, CEO DPD Romania.
Zeci de angajați au alergat în sprijinul femeilor diagnosticate cu cancer la sân
Pe lângă angajamentul companiei față de incluziunea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, aceasta este implicată și în alte cauze, cu impact social. Una dintre ele este cea a femeilor care au trecut printr-o mastectomie, după ce au fost diagnosticate cu cancer de sân. Astfel, în parteneriat cu Asociația Casiopeea, zeci de membrii ai companiei au alergat în cadrul Cursei Roz, un eveniment caritabil în urma căruia supraviețuitoarele cancerului de sân vor primi proteze externe, care să le ajute după intervenția chirugicală.
„Natura activității pe care o desfășurăm, respectiv transportul rutier, ne obligă să fim extrem de atenți cu mediul înconjurător și să contribuim la protejarea acestuia, prin reducerea emisiilor de carbon. Facem acest lucru la nivelul grupului DPD. În România ne-am dorit să îmbrățișăm și alte cauze. Parteneriatul cu Asociația Casiopeea face parte din această misiune asumată local, ajutând femeile care au supraviețuit cancerului de sân să ducă o viață mai confortabilă, după ce au luptat atât de mult.”, încheie aceasta.
Ca parte din demersurile campaniilor de responsabilitate socială, compania de curierat a participat la Balul Bucuriei, sprijinind 400 de copii și tineri cu tulburări din spectrul autist prin programe de terapie, recuperare și integrare social. De asemenea, DPD România este partenerul logistic al inițiativei Let’s do it, Romania la Ziua curațeniei naționale. Din 2009 pana în prezent, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 1.800.000 de voluntari au luat parte la acțiunile organizației.