Iohannis, nicio zi fără atacuri la adresa PSD

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD-ul că este principala cauză pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult.

„PSD-ul este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine. Acum avem speranţă să schimbăm lucrurile. După părerea mea, această schimbare trebuie să fie una profundă. Trebuie să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie. Nu putem noi românii să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie. Trebuie să începem să păşim pe calea cea dreaptă. Asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD-ul de la putere pentru o perioadă lungă de timp”, a spus Klaus Iohannis la întâlnirea cu simpatizanţii din judeţul Dâmboviţa, la Târgovişte.

„În aceşti 30 de ani am fost noi vrednici, am făcut ce am promis, atunci, am construit noi o Românie liberă, democratică, care permite românilor să se simtă bine la ei acasă? Am construit noi o Românie care ne-a adus tuturor prosperitate, mulţumire, o viaţă sigură? Poate pentru unii da, dar sigur pentru mulţi încă nu. Încă nu am ajuns acolo, dar înainte să ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile în bine trebuie să vedem de ce am ajuns în 30 de ani numai până aici, de ce nu am ajuns mai departe, dacă ne uităm în urmă în aceşti 30 de ani vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD-ul. PSD-ul este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine. Dar avem acuma speranţă să schimbăm lucrurile”, a spus Klaus Iohannis în discursul ţinut în faţa celor aproximativ o mie de liberali prezenţi la întâlnirea electorală.

Klaus Iohannis a adăugat că schimbarea trebuie să fie „una profundă”, care să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie.

„Nu putem noi, românii, să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să mergem pe calea cea dreaptă, or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD-ul de la putere pentru o perioadă lungă de timp, altfel, schimbarea nu se va produce. Noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat de tot de comunişti, am crezut în unele etape că am scăpat de PSD, dar PSD-ul mereu şi mereu s-a întors cu alte feţe, cu alte nume dar cu aceleaşi metehne”, a mai afirmat preşedintele Iohannis.

„Îmi doresc un guvern cu care putem să lucrăm împreună, un guvern cu care să ne apucăm de treabă pentru români. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României, să refacem justiţia şi să reluăm lupta anticorupţie (…) trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis, trebuie să garantăm pensionarilor pensiile, trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care au promis-o şi alţii, dar noi o vom face noi, împreună, vom pune România pe picioare”, a mai spus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.