Radu Preda nu mai este președinte executiv al IICCMER

0

Teologul Radu Preda a fost eliberat din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată în Monitorul Oficial.

Decizia a fost luată ca urmare a unei Note de Informare a Corpului de Control al prim-ministrului cu privire la documentarea efectuată la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Conform cercetătorilor din subordinea lui Preda, acesta nu gestiona corect problemele instituţiei şi avea obiceiul de a profita la maximum de beneficiile funcţiei de demnitar public. Potrivit unor controale ale Secretariatului General al Guvernului şi a Curţii de Conturi în anul 2017 s-au cheltuit sume mari de bani pentru „protocol”, însă fără a se respecta normele în vigoare privind decontările.

Directorul institului, Radu Preda, îşi deconecta inclusiv transportul până la aeroport în momentul în care trebuia să plece din ţară, sumele erau cuprinse între 20 şi 100 de lei şi reprezentau facturi UBER sau bonuri de taxi. Astfel, aproape 10.000 de lei au fost cheltuiţi pe mese de protocol, fără a exista un tabel nominal cu participanții la acțiune.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.