Gabriela Firea îi dă replica lui Orban

Share:

Gabriela Firea a reacţionat la Romania TV, după ce Ludovic Orban a spus că face parte dintr-un  grup de ”neisprăviți”. Premierul interimar s-a arătat deranjat de faptul că edilul a anunțat noi cazuri de coronavirus în București într-o postare pe Facebook, înainte ca Grupul Comunicare Strategică să o facă.

Gabriela Firea a reacţionat într-o intervenţie telefonică la emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Nu-i răspund aşa cum ar merita domnului premier demis, pentru că suntem într-o situaţie dificila la nivel national. Ma fac ca nu am auzit acele cuvinte. Am colaborat foarte bine cu Arafat, Streinu- Cercel, suntem o echipa şi lucram pentru binele cetăţenilor acestei ţări. Nu m-am interferat cu grupul de comunicare. Am facut comunicarea in ceea ce o priveste pe colega noastră. Era normal să-i anunţ pe cei din primărie şi pe cetăteni de ceea ce se întâmplă.

Pimăria Capitalei a pus la dispozitie clădirea in care se află persoanele carantinate. Este jenant să vorbim in faţa telespectatorilor despre acest lucru. Nu merit această replică a domnului premier”, a spus Gabriela Firea la Romania TV.

Reamintim că în timpul şedinţei de Guvern de marţi seară, Ludovic Orban a acuzat-o pe Gabriela Firea că a încălcat legea și le-a cerut miniștrilor săi să discute cu ea.

„Domnilor Vela şi Costache, comunicarea pe tema coronavirus nu poate să o facă oricine. Mai ales când e vorba de comunicarea unor cazuri diagnosticate. De aia am înfiinţat grupul de comunicare strategică. Să luaţi legătura cu neisprăviţii din unele locuri, în special din administraţia locală de aici, că nu au nicio calitate să comunice informaţii de felul ăsta. Comunicarea se face sub coordonarea grupului. Nu vreau să spun că cine a dat informaţiile pe Facebook a încălcat flagrant legea, din punctul meu de vedere. Invitaţi aceste persoane să nu mai interfereze în această comunicare, pentru că dacă va da oricine informaţii, riscăm să se creeze o percepţie total falsă şi să se creeze stări pe care nu le dorim. Să comunicați și primarilor, adică primarului. Dacă vrea să comunice pe contul ei de Facebook ceva, să comunice pe teme de administraţie locale, nu pe teme grave, în care comunicarea se face într-un sistem de maximă siguranţă şi când există certitudini. Simplul fapt că are spitale în subordine, nu îi dă dreptul să rupă lanţul de comunicare existent.”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.