Europarlamentarul Maria Grapini informează cetățenii și autoritățile române!

Astăzi, în urma întâlnirii digitale a grupului de lucru S&D a Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului s-a ajuns la concluzia că este nevoie de flexibilitate în cadrul Pieței Interne, în contextul crizei cauzate de focarul COVID-19. Este necesar să se țină cont de calitatea produselor comercializate pe piață, în special de cea a produselor sanitare, medicamentelor, echipamentelor, produselor alimentare, deoarece în această perioadă se comercializează foarte multe produse contrafăcute, care ajung pe piața Uniunii din țări terțe.

S-a constat că sunt foarte multe reclame online înșelătoare, întrucât acum în mare parte, consumatorii achiziționează produse online. Este necesar să avem măsuri pentru ca aceste provocări să fie combătute. De asemenea, s-a discutat că firmele trebuie susținute financiar pentru a face față acestei crize și că este necesar ca proiectele europene care au fost începute să nu fie blocate acum, ci să aibă continuitate. Problema digitalizării este una stringentă, deoarece mulți angajați nu au posibilitatea de a-și îndeplini sarcinile de la distanță din cauza lipsei de conectivitate și a digitalizării. În plus, este necesar să funcționeze transportul pentru a se asigura circulația mărfurilor în cadrul Pieței Interne.

Având în vedere imposibilitatea participării fizice, europarlamentarul Maria Grapini a făcut următoarele propuneri în scris: ,, În primul rând, consider că trebuie să dovedim o solidaritate reală și să existe o măsură fermă de sistare unilaterală a exporturilor de materiale sanitare, medicamente și alimente. Apoi, cred că este nevoie de un import centralizat din țările terțe a produselor, materialelor și materiilor prime la nivelul Centrului unic de achiziții, având în vedere că UE este dependentă de materii prime și apoi distribuirea în statele membre.

Cred că funcționarea Pieței Interne este o necesitate și de aceea trebuie ca transportul de bunuri și materiale intracomunitar să nu fie întrerupt.

Și nu în ultimul rând, ar trebui să găsim măsuri economice unitare de susținere a întreprinderilor, a fermierilor, în special a celor mici prin garanții de stat si fonduri nerambursabile pentru investiții și capital de lucru.

Blocajul Consiliului European de săptămâna trecută pune în pericol stabilitatea, credibilitatea UE și funcționarea economică a Pieței Unice.

Cerem deblocarea urgentă a bugetului votat în Parlamentul European săptămână trecută și distribuirea echitabilă a acestuia în statele membre.’’

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.