Ponta critică dur inițiativa, „mincinoșilor de la PNL”, de impozitare progresivă a pensiilor speciale

Share:

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a criticat miercuri iniţiativa liberalilor privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

„Este 1 Aprilie – şi mincinoşii de la PNL iar prostesc oamenii cu povestea pensiilor speciale”, a scris Ponta, pe Facebook.

Ponta a afirmat că, în 28 ianuarie, liberalii au anunţat „cu surle şi trâmbiţe” că au votat Legea privind eliminarea pensiilor speciale.

„Păi dacă le-aţi eliminat în 28 ianuarie de ce mai vreţi să le impozitaţi în 1 aprilie? Pentru că sunteţi mincinoşi. La votul din 28 Ianuarie toţi cei de la Pro România v-am spus că este o cacealma şi că singura soluţie cinstită şi eficientă este impozitarea progresivă, atunci şi Orban şi Cîţu au spus că ei sunt ‘liberali’ şi nu acceptă decât cota unică – nu impozitarea diferenţiată. Acum, pe 1 Aprilie, nu mai sunteţi liberali? Nu vă mai daţi viaţa pentru cota unică?”, a adăugat liderul Pro România.

În opinia lui Ponta, dacă PNL dorea impozitarea pensiilor speciale trebuia să dea ordonanţă de urgenţă, pentru că liberalii sunt de şase luni la guvernare.

„Sunteţi de 6 luni la guvernare şi nu v-a oprit nimeni! De ce faceţi proiect de lege în Parlament ştiind că va fi atacat, logic, la CCR şi nu se va aplica niciodată?”, a adăugat Victor Ponta.

El a susţinut că liberalii nu spun că acest proiect se referă doar la 10.000 din cele 160.000 de pensii de serviciu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.