Directorul OMS, „profund îngrijorat” de răspândirea accelerată a coronavirusului

0

Doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), s-a arătat „profund îngrijorat” de evoluţia rapidă a virusului, declarând că în câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese din cauza noului coronavirus.

Acesta a declarat în cadrul conferinţei zilnice de presă de la Geneva că este „foarte îngrijorat” cu privire la răspândirea accelerată şi globală a noului coronavirus.

„De-a lungul ultimelor cinci săptămâni am asistat la o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare ţară, teritoriu şi zonă. În timp ce un număr relativ scăzut de cazuri confirmate a fost raportat din Africa şi America Centrală şi de Sud, ne dăm seama că Covid-19 ar putea avea consecinţe serioase la nivel social, economic şi politic pentru aceste regiuni. Este esenţial să ne asigurăm că aceste ţări sunt bine dotate pentru a face teste şi a izola şi trata cazurile şi a identifica contactele.

Îmi exprim speranţa că asta se întâmplă în multe ţări în ciuda resurselor limitate. Multe ţări le-au impus oamenilor să stea acasă şi au redus mişcarea populaţiilor care ajută la limitarea transmisiei virusului dar care poate avea consecinţe nedorite pentru cei mai săraci şi pentru cei mai vulnerabili. Am solicitat guvernelor să ia măsuri sociale pentru protejarea categoriilor vulnerabile astfel încât să aibă mâncare şi alte produse necesare în timpul acestei crize”, a spus doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au ajuns la aproape 900.000, potrivit Universităţii John Hopkins.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.