Document exploziv al Guvernului german: Pandemia de coronavirus- o alarmă falsă la nivel mondial!

0

Mai mulți experți germani, la cererea guvernului condus de Angela Merkel, susțin că măsurile luate de executivul de la Berlin pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au fost exagerate. Documentul a ajuns în public și experții spun că pandemia de coronavirus a fost o alarmă falsă la nivel mondial, informează Romaniatv.net.

Autorii documentului susțin că pericolul prezentat de COVID-19 a fost mult supraestimat și că nu există dovezi potrivit cărora pericolul prezentat de noul coronavirus ar fi fost mai mare decât nivelul considerat normal în cazul epidemiilor în general. În document se precizează că multe dintre persoanele care au murit infectate cu COVID-19 ar fi murit oricum, din punct de vedere statistic, anul acesta, ori din cauza vârstei înaintate, ori ca urmare a afecțiunilor de care majoritatea sufereau.

În paginile raportului există și o comparație cu mortalitatea provocată de alte afecțiuni. În trei luni au murit 250.000 de persoane din cauza COVID-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese provocate în întreaga lume de epidemia de gripă din 2017-2018.

Concluzia: pericolul prezentat de noul tip de coronavirus nu este mai mare decât al altor tipuri de virus și nu există dovezi care să indice că pandemia de COVID-19 nu ar fi altceva decât „o alarmă falsă”.

Totodată, experții coordonați de Stephan Kohn, politolog și angajat al Ministerului de Interne al Germaniei, arată că măsurile luate de echipa condusă de Angela Merkel pentru limitarea răspândirii bolii a avut „consecințe numeroase și grave” asupra populației. Tot ei precizează că restricțiile impuse au provocat mai multe decese decât coronavirusul, dat fiind faptul că pacienții care suferă de alte boli decât COVID-19 nu au mai fost spitalizați.

Berlinul a încercat minimalizarea importanței raportului, susținând că ar fi scris de un singur angajat care și-a exprimat o simplă părere. Însă, raportul de 93 de pagini a fost scris de o echipă de oameni de știință, aprobat de Ministerul de Interne și format din experți în domeniul sanitar din cadrul mai multor universități germane.

De altfel, experții care au redactat documentul au transmis un comunicat prin care au criticat Guvernul de la Berlin că ar fi ignorat sfaturile lor și i-au cerut ministrului de Interne să facă o declarație oficială despre acest raport.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.