Intervenția Federației Silva își arată efectele. Președintele Iohannis sesizează CCR privind neconstituționalitatea modificării Legii nr. 165/2013!

0

Urmare demersurilor Federației Sindicatelor din Silvicultură Silva, prin care s-a solicitat stoparea unui nou tun pe seama pădurilor statului, președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea Legii de modificare a Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, precum și pentru modificarea și completarea  Legii nr. 46/2008 – Codul silvic.

Federația Sindicatelor Silva a solicitat în data de 5 august 2020, Președintelui României, Klaus Werner Iohannis să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la Proiectul de Lege PL-x nr. 188/2020 privind unele măsuri pentru deblocarea procesului de restituire a terenurilor către foştii proprietari, adoptat de Camera Deputaților în data de 28.07.2020 şi trimis spre promulgare luni, 3 august 2020.

În data de 21 august 2020 Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a trimis Curții Constituționale sesizare de neconstituționalitate asupra Legii de modificare a Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic.

Textul integral al sesizării de neconstituționalitate:

https://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/sesizare-de-neconstitutionalitate-asupra-legii-pentru-modificarea-legii-nr-165-2013-privind-masurile-pentru-finalizarea-procesului-de-restituire-in-natura-sau-prin-echivalent-a-imobilelor-preluate-in-mod-abuziv-in-perioada-regimului-comunist-precum-si-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-46-2008-codul-silvic

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.