Kelemen Hunor se opune amânării alegerilor parlamentare

0

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, la Arad, că este împotriva propunerii de amânare a alegerilor parlamentare, fiindcă nu există nici bază legală și nici garanții că situația privind pandemia de SARS-CoV-2 va fi mai bună la începutul anului viitor.

”Nu susținem amânarea alegerilor. Noi credem că trebuie organizate pe 6 decembrie. Nu există motive serioase pentru amânare, fiindcă prin lege nu se poate. Trebuie să vezi în Constituție care sunt condițiile în care alegerile pot fi amânate și, dacă vorbim de pandemie, situația din ianuarie-februarie nu cred că va fi foarte diferită de situația din octombrie-noiembrie. De aceea, argumentul legat de pandemie nu ține”, a declarat Kelemen Hunor.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că decizia de amânare a alegerilor depinde de „gestionarea pandemiei”.

„Vom vedea în acel moment, în funcţie de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amâna alegerile. Momentan nu este supus la vot. Vom vedea în funcţie de cum evoluează pandemia. Proiectul ar trebui votat de mai multe forţe politice ca să treacă de Parlament (…) În acest moment avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregăteşte de alegeri pentru data de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu zilele trecute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.