Anunțul așteptat de milioane de români: Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță nefolosite în 2019 și 2020!

0

Potrivit unui proiect de OUG lansat în dezbatere publică de către Ministerul Economiei, tichetele de vacanţă emise în 2019 şi 2020 ar urma să poată fi folosite până la finalul anului 2021, respectiv 2022.

Potrivit proiectului de OUG, cei care nu au apucat să-şi folosească voucherele de vacanţă emise în 2019 şi 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, le vor putea folosi până la finalul lui 2021, respectiv 2022. Prelungirea valabilităţii se datorează pierderilor suferite de industria ospitalităţii pe fondul restricţiilor şi suspendării activităţii provocate de pandemia de coronavirus.

În cazul bugetarilor, valoarea tichetelor de vacanţă ce urmează să fie emise pentru 2021 ar urma să fie de 1.450 lei, iar vouchere vor fi emise doar în format electronic, se menţionează în proiect

În cazul salariaţilor care lucrează la privat, voucherele de vacanţă se acordă în limita a şase salarii minime brute pe ţară în decursul unui an fiscal, conform OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Proiectul de OUG prevede sancţionarea şi a unităţilor de cazare, nu doar a agenţiilor de turism, şi chiar retragerea certificatului de clasificare în cazul în care solicită un preţ mai mare pentru vacanţele plătite cu vouchere faţă de cele plătite prin alte mijloace de plată. Amenda este reprezentată de 14 puncte de amendă, ceea ce reprezintă, în prezent, 31.220 lei .

De asemenea, proiectul prevede că din 1 ianuarie 2022 va intra în vigoare reglementarea voucherelor de vacanţă inclusă în Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act ce reuneşte toate tipurile de tichete ce pot fi acordate salariaţilor din România. În prezent, aplicarea acestei prevederi este prevăzută începând cu 1 ianuarie 2021, potrivit avocatnet.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.