Muzicianul de geniu, Nicolae Voiculeț: Pentru acest guvern a fi artist, nu însemni nimic..!

0

Observ cu dezamăgire si tristețe că politicienii aflați la guvernare nu sunt interesați de artiștii României, de promotorii culturii și artei acestei țări. Pe acești politicieni rupți de realitatea noastră nu-i interesează că de 10 luni oamenii de artă nu au din ce să trăiască, că am rămas fără spectacole, fără concerte, fără scenă și fără public..! Pentru că tot ce impun e distanțare, nu ne mai vor împreună.

Am ajuns ca noi artiștii, să fim considerați ultimii oameni ai acestei societăți îmbolnăvite la ordin și cu durere în suflet observ cum suntem priviți de către cei “aleși”, ca un fel de prelungire inutilă a societății, noi cei care promovăm valorile naționale și oferim bucurie și speranță oamenilor…

Am studiat muzica o viață întreagă pe două continente, am promovat România și cultura națională pe cele mai de seamă scene ale lumii, pentru ca acum să trăiesc cea mai mare dezamăgire generată de acest sistem dezinteresat, care ne impune cu brutalitate, dezintegrarea culturii, artei, a valorilor spirituale și a artiștilor.

În ultimile luni, Guvernul Orban și-a arătat disprețul pentru o țară întreagă, dar și pentru artiștii care oricum nu aveau un statut definit.

Artiștii nu au pensie dacă nu sunt angajați la stat și nu sunt ajutați în cazuri de forță majoră.

Mulți dintre cei de la “putere” parcă își doresc să ne vadă cerșetori la colț de stradă, pentru că nu au nevoie de cultură, nu au nevoie de oameni spirituali, sau de modele pentru societate. Ei construiesc doar mase de manevră, îndeplinesc agende impuse și execută protocoale de dezintegrare națională.

Știu că sunt entertaineri care au adunat sume mari de bani, lucrând cu sistemul, cu primăriile, cu multinaționalele, cu televiziuni, sau cu agențiile de publicitate, însă marea majoritate a muzicanților, a muzicienilor, sau a actorilor care nu sunt angajați, trăiesc de la un spectacol la altul, de la un sezon la altul, iar dacă aleg să mai aibă și un mesaj patriotic sau de promovare a identității naționale prin arta lor, (așa cum fac eu), atunci sunt trecuți pe lista neagră și chiar nu mai au nicio șansă să supraviețuiască.

Viața în domeniul artistic implică mult mai multe componente decât ceea ce se vede pe scenă… Sunt zeci de mii de ore de studiu, de renunțări, de luptă și de piedici create chiar de acest sistem, care nu te ajută aproape cu nimic să evoluezi creativ și spiritual..!

Pentru noi artiștii independenți care nu ne mai putem desfășura activitatea de luni de zile, ceea ce se întâmplă acum este foarte trist.

Noi de ce facem toate lucrurile corect și respectăm legile, iar guvernanții ne mint..?

Noi suntem corecți și plătim taxe, plătim salarii celor din spatele nostru, instrumentiștilor, tehnicilor, pentru că și ei au familii și depind de noi.

Dar ca și altor industrii afectate în această perioadă, nici nouă artiștilor, acest guvern nu ne acordă niciun fel de atenție și de sprijin, dar în schimb fac doar promisiuni mincinoase electorale, în timp ce aplică cu violență restricții din ce în ce mai mari, punând presiuni pe noi toți.

Păcat că arta și artiștii au fost aruncate la gunoi de niște politruci înscăunați la putere prin jocuri politice murdare, care nu au niciun pic de cultură și de respect, pentru valorile României.

Prin aceasta au arătat că nu știu să mențină și să întrețină ceea ce au moștenit și că nu-i interesează de nimic altceva, decât de interesele și agenda lor personală.

Nivelul unei civilizații o dă gradul de cultură și de artă, pe care acea țară o are..!

Observ că această “pandemie”, e gestionată doar cu răutate și cu multă ură de către acești indivizi “aleși”, care s-au îmbogățit, parvenind peste noapte, pe viețile acum întristate ale milioanelor de cetățeni români și chiar pe cadavrele semenilor.

Azi în România dacă ești artist, dacă ești patriot, dacă ești credincios, sau dacă ești român, nu mai însemni nimic. Păcat..!

Cu cât restricțiile și greutățile vor fi mai mari, cu atât eu vă voi cânta mai mult, pentru că eu nu mă “spăl pe mâini” de publicul și de țara mea..!

Nicolae Voiculeț, un artist al României

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.