PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare. Orban: Programul de guvernare e finalizat în proporţie de aproape 100%!

Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor au semnat luni (foto:alba24.ro), la Parlament, acordul pentru constituirea unei coaliţii de guvernare. Cei patru au dat asigurări românilor că va fi un guvern competent şi responsabil. Aceştia îşi doresc ca noul executiv să fie învestit până la Crăciun.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat că în cel mai scurt timp se va constitui şi noul guvern.

„Cetăţenii români au fost chemaţi la urne să îşi voteze favoriţii. În urma alegerilor parlamentare, trei partide, PNL, USR-PLUS, UDMR, au luat decizia să formeze o coaliţie parlamentară, care e rezultatul voinţei majoritare a poporului român. Cele trei formaţiuni politice, imediat după alegeri, au început un proces de negociere.

În urma negocierilor semnăm documentul de coaliţie. Programul de guvernare e finalizat în proporţie de aproape 100%, mai e nevoie de mici reglaje fine. Aşteptăm procedurile de constituire ale Parlamentului. Aşteptăm invitaţia preşedintelui României, pentru desemnarea premierului. Sperăm să dăm cât mai repede României un guvern competent şi responsabil.”, a declarat Orban.

„Mulţumesc pentru încrederea acordată. Am fost în discuţii când s-a discutat alianţa de guvernare. Va fi o guvernare stabilă, de termen lung. Program de guvernare e aproape gata. Sunt proiecte care au început deja şi vor continua, proiecte care au dat rezultate. Începând cu 2021 toate proiectele trebuie justificate pentru toată perioada. Lucrurile vor fi făcute la fel cum au fost făcute în acest an. Sper să avem un guvern învestit cât mai repede.”, a spus Florin Cîţu.

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    PSD a castigat alegerile iar Klaus Iohannis incalca constitutia.In loc sa salvam oameni ei vor acord intre partide .PNL au pierdut alegerile l-au bagat pe Ciolos si pe Barna impreuna cu Kelemen Hunor ca sa faca ce un acord care sa le dea majoritate parlamentara.Este iarna vin sarbatorile multi pensionari ,datornici care au datorii la banci asta trebuie sa faca nu sa se certe pe functii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.