Top cele mai citite cărți 2020 de la Curtea Veche Publishing

După ce de-a lungul anului 2020 cititorii editurii Curtea Veche au cumparat cel mai des carti de dezvoltare personala si psihologie practica, carti de educatie financiara si carti pentru copii, editura pregateste pentru 2021 alte noutati numai bune de trecut pe listele de lectura. Printre ele, noua carte a Marinei Stepnova; iPhuck 10 de Viktor Pelevin, unul dintre cei mai spectaculosi scriitori rusi contemporani; cartea lui Dalai Lama despre transformarea furiei in compasiune; povestea emotionanta despre un bunic si nepotul sau, Barracuda for Ever; si o minunata carte pentru copii scrisa de celebrul Bill Nye, The Science Guy.

Mai jos puteti gasi topuri cu cele mai vandute carti ale anului care tocmai s-a incheiat, alaturi de detalii despre cateva dintre noutatile pe care le pregatim pentru 2021:

Lectii de italiana de Marina Stepnova – Autoarea bestsellerului Femeile lui Lazar revine cu o poveste despre viata si iubire, un roman despre maturizare si pretul libertatii.  Ivan Sergheevici Ogariov este medic de succes intr-o clinica privata din Moscova anilor 2000. La 42 de ani, duce o viata superficiala si predictibila. Insa destinul i se schimba cand o cunoaste pe tanara Malia. „Stepnova o duce pe Anna Karenina la psihoterapeut si, in schimb, se alege cu un personaj masculin care are curajul de a NU se arunca sub tren. Ceva intre Doctor House si Doctor Jivago.” (Tatiana Suhareva)

iPhuck 10 de Viktor Pelevin – Cea mai buna carte a lui Pelevin din ultimii zece ani, multipremiata, plina de meme-uri si referinte ultra-contemporane, un roman SF care abordeaza viitorul (nu foarte indepartat) al felului in care tehnologia modeleaza iubirea si arta. Romanul are drept personaj principal un algoritm literar-politist de inteligenta artificiala care scrie romane politiste. iPhuck 10 este un foarte cautat gadget de facut dragoste, Statele Unite sunt despartite de Mexic printr-un zid enorm, iar Rusia este condusa de un tar-clona, produs al ingineriei genetice. In urma unei epidemii globale, oamenii au adoptat noi modalitati de a face sex care, gratie noilor dispozitive tehnologice, se poate practica in spatiul virtual, unde nu mai exista conventii sau tabuuri. Pelevin nu rateaza ocazia unui comentariu social cu privire la realitatile Rusiei contemporane.

Barracuda for ever de Pascal Rutner (Young Adult) – „Am avut un bunic si impreuna cu el m-am distrat de minune.“ Romanul pentru tineri al lui Pascal Rutner a emotionat o lume intreaga, deopotriva pe cei mari si pe cei mici. Plina de umor si tandrete, cartea spune povestea unui duo excentric – un bunic ce divorteaza la 85 de ani pe motiv ca vrea o viata noua si nepotul lui de 10 ani. O magnifica poveste despre iubire, prietenie, familie si forta noilor inceputuri.

Fituici de parenting de Emily Oster – O economista vine in intampinarea noilor mame, care au nevoie de sprijin pentru a se informa corect intr-o lume suprasaturata cu informatii. Si ceea ce a aflat e ca intelepciunea populara nu e deloc corecta, cand vine vorba de nastere si parenting. Prin aceasta carte incearca sa ajute in luarea unor decizii mai bune in primii ani dupa venirea copilului pe lume.

Tot deodata de Bill Nye – Un volum de la cunoscutul om de televiziune si pasionat de stiinta pe care copiii il cunosc ca „Bill Nye, the Science Guy”. Este in primul rand o carte autobiografica scrisa cu mult umor si intelegere umana. Autorul se intoarce in timp pana in copilarie, cand s-a indragostit de stiinta. Ne povesteste cum a invatat ca stiinta poate fi nu numai o sursa de delectare spirituala, ci poate fi si foarte practica si ca, cel putin o data, i-a salvat chiar viata. Nu in ultimul rand, este o carte care invita la actiune: impotriva prejudecatilor, a bigotismului si pentru un viitor mai bun. Deviza ei este: sa facem totul pentru a schimba lumea.

Fii furios de Dalai Lama – sfaturi intelepte despre cum poti transforma furia in compasiune, pentru a genera transformare sociala. In lume stim ca exista nedreptati, exploatare, inechitate intre bogati si saraci. Insa intrebarea este, din perspectiva budista, ce putem face pentru a le combate in mod constructiv?

Top nonfictiune 2020
1. Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki
2. Inteligenta emotionala – Daniel Goleman
3. Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman
4. Cartea intelepciunii – Dalai Lama
5. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Top fictiune 2020
1. Oameni normali – Sally Rooney
2. Scrisorar – Mihail Siskin
3. Idioata – Elif Batuman
4. Conversatii cu prieteni – Sally Rooney
5. Lumi eterice – Tatiana Tolstaia

Top carti pentru copii 2020

Seria Erus – Alec Blenche
Seria Ţup – Alex Donovici
„Ce se întâmplă cu mine?” (pentru fete) – Susan Meredith
„Comoara lui Ben” – Alex Donovici
„Norişorul Roz” – Cristina Donovici

Top noutati 2020
1. Tup. Nu ai nevoie de aripi ca sa poti zbura – Alex Donovici
2. Secretul Norisorului Roz – Cristina Donovici
3. Psihologie pentru oameni obisnuiti. Editie de colectie – Ramona si Radu F. Constantinescu
4. Papa tot – Laura Cosoi
5. Mai presus de bani… Echipa antreprenorului – Robert T. Kiyosaki si Rich Dad Advisors.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.