Muzicianul de geniu, Nicolae Voiculeț: „ 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu!”

0

LIBERTATE..!

Azi se împlinesc 200 de ani de la Revoluția Națională a lui Tudor Vladimirescu.

Pe 18 ianuarie 1821 începea Revoluția lui Tudor Vladimirescu, un moment crucial în drumul României spre emancipare națională, unire și independență.

Revoluția lui Tudor din Vladimiri este un TESTAMENT lăsat nouă tuturor, pentru felul în care românii se pot organiza, de jos în sus, pentru a obține ceea ce-și doresc.

Atunci toți românii au strigat într-un singur glas: “LIBERTATE”, fiind împreună țărani cu boieri, laici cu oamenii Bisericii, civili cu militari.

Chiar dacă au fost înfrânți, revolta lui Tudor și a boierilor patrioți a învins până la urmă, pentru că idealurile lor au dăinuit.

Din păcate însă, ca și la Centenarul Marii Uniri sau recent, la Ziua Culturii Naționale, observ că autoritățile statului au făcut în așa fel încât să nu cinstească cum se cuvine evenimentele istorice naționale ale poporului român.

Poate că acest sistem care are altă agendă și implementează protocoale de import, nu dorește să evoce amintirea marilor valori culturale, a eroilor și a evenimentelor istorice majore naționale, care constituie prilejul de a ridica moralul națiunii.

Nu au niciun interes de a-i face pe oameni să înțeleagă că doar prin luptă și demnitate, acest neam a dăinuit.

Istoria se repetă, iar acum după 200 de ani de la revoluția lui Tudor, va trebui să luptăm din nou pentru libertatea noastră.

De câteva zile în orașe importante ale Europei oameni nemulțumiți de sistemele dictatoriale au început să iasă în stradă manifestând pentru redobândirea drepturilor.

Mai mult ca oricând, astăzi avem nevoie de un Tudor Vladimirescu, dar și de unitatea noastră a tuturor, pentru a păstra suveranitatea țării, a credinței în Dumnezeu și a libertății neamului nostru românesc!

Nicolae Voiculeț

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.