Liderii Pro România strâng rândurile înaintea Congresului Extraordinar. Pariul lui Ponta: Pro România-partid parlamentar în 2024!

Share:

Liderii Pro România de la nivel central și local se pregătesc de Congresul Extraordinar al partidului. Acesta va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei. Ordinea de zi și alte informații relevante vor fi comunicate ulterior.

De menționat că Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice.

Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare.

Victor Ponta rămâne, în ciuda contestatarilor săi, tot mai organizați și mai numeroși în ultima perioadă, o nucă tare. Înfrângerea din 6 decembrie a reprezentat pentru el o lecție dureroasă. Din care, sunt convins, a învățat mult. Retragerea sa de la șefia partidului nu reprezintă o abdicare politică. Ci o retragere demnă cel puțin pentru moment. Victor Ponta are incontestabile calități de lider. Are, încă, o notorietate uriașă. Guvernarea Ponta a fost, o spun nu puțini specialiști, cea mai eficientă dintre guvernările postdecembriste în ciuda faptului că premierul Ponta, pe atunci, era extrem de tânăr!

Politica are nevoie de Victor Ponta. De oameni ca Victor Ponta. Se anunță patru ani grei pentru România. O guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR va fi una plină de scandaluri și interminabile lupte pentru Putere. PSD nu se poate constitui într-o alternativă viabilă. AUR, de asemenea. Tocmai de aceea, sunt convins că Ponta va reveni, luându-și revanșa politică. Și va oferi o uriașă surpriză, de această dată în sens pozitiv, la alegerile prezidențiale din 2024…

În ciuda eșecului din 6 decembrie, în urma căruia Pro România a ratat intrarea în noul Parlament, Ponta și partidul pe care l-a înființat și care are, astăzi, mii de primari, consilieri locali și județeni, dar și reprezentare în Parlamentul European, mai au multe de spus.

Sunt convins că Victor Ponta, atacat furibund în ultima campanie electorală de toată lumea, de la foști colegi din PSD și Pro România, până la liderii PNL și cei ai USR-PLUS,  va reacționa, pe măsură, la momentul oportun. Miza eliminării Pro România și implicit a lui Victor Ponta din noul Parlament a reprezentat o miză uriașă chiar pentru mulți dintre cei pe care Ponta i-a făcut, spre exemplu, demnitari în guvernarea 2012-2015.

Victor Ponta va merge mai departe. Și va reveni, la momentul potrivit, în politica de vârf. Vom asista la o revanșă politică pe care Victor Ponta o merită cu vârf și îndesat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.