Premierul Cîțu, întrevedere (de succes) cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli

0

Prim-ministrul Florin Cîţu a avut, joi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează la instituţiile europene, în perioada 11-12 februarie 2021, pe agenda discuţiilor aflându-se, printre altele, campania de vaccinare în UE şi Planul de relansare economică.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţiile au prilejuit un schimb de opinii privind principalele teme de pe agenda europeană, cu accent pe gestionarea pandemiei la nivel european, inclusiv campania de vaccinare în UE, Planul de relansare economică, lansarea Conferinţei privind viitorul Europei şi agenda externă a UE.

Prim-ministrul român, Florin Cîțu, a reafirmat angajamentul ferm al României de a acţiona, în continuare, în spiritul ataşamentului profund faţă de proiectul şi valorile europene.

„În contextul bunei cooperări cu Parlamentul European, a exprimat interesul Guvernului României de a continua dialogul deschis şi substanţial, mai ales în actualul context european marcat de pandemie, care necesită implicare, unitate şi coordonare sporită din partea instituţiilor europene şi a statelor membre ale Uniunii. În acest context, prim-ministrul Florin Cîţu a făcut referire la expertiza şi implicarea parlamentarilor europeni care provin din România în sprijinul promovării unităţii şi coeziunii Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Prim-ministrul României a subliniat importanţa unei cooperări strânse la nivel european în vederea gestionării, în continuare, a pandemiei şi a consecinţelor acesteia. În acest context, a subliniat importanţa succesului campaniilor de vaccinare din statele membre şi necesitatea menţinerii funcţionalităţii Pieţei Interne şi a spaţiului european de liberă circulaţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.