Cîțu vs. Ciolacu. Război (pe viață și pe moarte) între responsabilitate și demagogie!

Share:

Campania de vaccinare din România este un succes. O spune nu atât premierul Cîțu, cât datele oficiale de la nivel european și mondial. România se află pe locul trei în Europa și pe locul șase în lume la numărul persoanelor vaccinate la milionul de locuitori. Aproape un milion de români au fost, deja, vaccinați, peste 600.000 cu a doua doză.

În ciuda informațiilor/datelor oficiale, liderii PSD, acompaniați vârtos de aplaudacii de la televiziunile de casă, Ciolacu și ceilalți vasali, până mai ieri, ai condamnatului Dragnea, vorbesc, la unison, despre Apocalipsa care se întrevede, în viitorul apropiat, în cazul României.

Orice decizie a luat Guvernul Orban și mai nou Guvernul Cîțu, în direcția combaterii pandemiei, aceasta a fost criticată furibund. Ce conteză că în anul 2020, în plină criză sanitară și implicit economică, guvernul liberal a avut cele mai mari investiții, iar economia a fost menținută pe linia de plutire. Asta, în timp ce alte state europene, cu economii mult mai puternice, au avut scăderi consistente.

Diversiunile privind testarea redusă, sub media UE, privind încălcarea gosolană a drepturilor românilor, așa cum, evident, liderii PSD spuneau, mincinos, că nu se întâmplă în Europa, sau referitoare la dezastrul în care se îndrepta economia României (Eurostat a spus altceva!), s-au ținut lanț.

“De nu sunt închise școlile?”, “De ce nu se deschid școlile?”, De ce sunt ținuți românii în carantină?”, “De ce nu sunt ținuți cetățenii izolați și se permite, posibil infectați, să stea pe străzi?”, o retorică aiuritoare, marca PSD, total ilogică și bulversantă pentru milioanele de români. Este rușinos, ca timp de un an și trei luni, să nu faci altceva decât să încerci, disperat, să punctezi electoral. În timp ce Iohannis și liderii PNL și-au asumat, cu geșeli inerente, uriașul cost electoral al responsabilități, mai-marii din Kiseleff au aduc acuzații peste acuzații de dimineața până seara.

Credeți că Orban, Cîțu și ceilalți liberali nu ar fi majorat pensile cu 40%, nu ar fi dublat alocațiile, într-un an electoral, dacă bugetul ar fi permis acest lucru? Trebuie să fii cel puțin iresponsabil să nu realizezi că acest lucru, în plină criză pandemică, era imposibil. Cu toate acestea, Ciolacu, Grindeanu, Firea și ceilalți pesediști au plâns, cu lacrimi de crocodil, pe umerii pensionarilor. Și, din păcate, mulți pensionari și nu numai pensionari, au uitat de toate mârșăviile PSD. Au uitat de “10 august”, de “OUG 13”, de toate abuzurile din guvernările Grindeanu, Tudose și Dăncilă, de toate aroganțele și disprețul lui Dragnea, de Florin Iordache, Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae, Carmen Dan și Eugen Nicolicea!

Criza sanitară nu s-a sfârșit. Cea economică, nici atât. Premierul Cîțu încearcă să mențină Finanțele României sub control. Pariul guvernării trebuie câștigat cu orice preț, în contextul în care președintele Iohannis și liberalii au rămas, în ciuda unei coaliții de guvernare, singuri împotriva tuturor. Liderii USR-PLUS îi vor ataca, din ce în ce mai furibund, pe premierul Cîțu și colegii liberali. Fuga de răspundere este un sport național în USR-PLUS, iar liberalii vor simți, pe propria lor piele, aceste lucruri. UDMR va juca, ca și până acum, la două capete. PSD și AUR vor pune tunurile, non-stop, pe Guvernul Cîțu.

Ce rămâne? Rămâne unica șansă a unei guvernări responsabile. A unei guvernări care să-și pună amprenta asupra dezvoltării României. Fără investiții, fără implicare, fără respect față de români, fără profesionalism, nu se va schimba nimic în direcția dorită de fiecare dintre noi.

Asta trebuie să fie, până la urmă, tot ceea ce contează. Nu demagogia, nu populismul, nu pomenile electorale, nu obsesia de a obține voturi cu orice preț.

 Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.