Cătălin Drulă schimbă mentalitatea la Ministerul Transporturilor. Încep investigațiile pe teren și proiectarea la Autostrada Timișoara-Moravița!
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că s-a încheiat analiza multicriterială a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița (circa 70 de km lungime), iar acum pot începe investigațiile de teren și proiectarea detaliată.
În cadrul proiectului, au fost cercetate 11 variante de traseu, a mai spus ministrul Drulă, care a adăugat că toate au fost comparate în cadrul analizei multicriteriale, pe baza unor norme economice și de mediu – 70% a contat criteriul economic și 30%, cel de mediu.
“Pe primul loc se află, la mare distanță de celelalte alternative de traseu, varianta 5 (85 de puncte din 100, în timp ce a doua clasată a avut 54 de puncte).
Varianta 5 propune o rută care se desprinde din A1 în zona Remetea Mare, continuă în paralel cu centura Timișoara Sud până în zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legătură cu această centură. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel – Opatița – Stamora Germană – Moravița, până la granița cu Serbia.
Astfel, dăm startul fazei a doua a studiului de fezabilitate care implică investigații detaliate de teren (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) și care va fi gata în primăvara anului viitor.
Anul acesta, proiectul beneficiază de alocări de 4,9 milioane de lei de la bugetul de stat, din fonduri europene.
A9 Timișoara – Moravița este crucială pentru conexiunea vestului țării cu Serbia și, mai departe, la rețeaua rutieră din Balcanii de Vest, respectiv din sudul Europei.
#RevoluțiaBuneiGuvernări presupune și transparență instituțională. De aceea am cerut publicarea pe site-ul CNAIR a analizei multicriteriale, astfel încât oricine să poată accesa și conspecta documentul.
Analiza este disponibilă aici: http://www.cnadnr.ro/…/analiza_studiu_trafic_timisoara…”, a precizat, pe pagina de Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.