The Jazz Cave Festival: peste 50 de artiști vor concerta la vară în Peștera Ialomiței

Arta sunetelor improvizatorice va avea un nou acoperiș prin cel mai nou festival de jazz din România. Prima ediție The Jazz Cave Festival va avea loc în perioada 2 – 4 iulie 2021 și se va desfășura la intrarea în Peșterea Ialomiței din Masivul Bucegi. Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare prin rețeaua myticket.ro.

După o lungă perioadă lipsită de concerte live, publicul va avea parte de o experiență acustică aparte întinsă pe trei zile, programul fiind însoțit de proiecții de film, videomapping, expoziții de istorie și artă contemporană, dar și acțiuni de responsabilitate socială pentru promovarea turismului sustenabil.

Peștera Ialomiței, una dintre cele mai spectaculoase din patrimoniul speologic, va deveni o scenă naturală pentru un număr de peste 50 de artiști confirmați. Unele dintre cele mai bune voci și formații autohtone vor fi prezente alături de tineri muzicieni aflați în plină afirmare. Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de Facebook The Jazz Cave Festival.

Organizatorii, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), și-au propus să aducă în oferta culturală un eveniment de tradiție care să celebreze, alături de public, diversitatea muzicii de jazz, printr-un festival multi-cultural și de responsabilitate socială. Partenerii principali alături de care s-a conturat această inițiativă sunt Asociația Turistică Peștera – Padina, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Hotel Peștera.

Evenimentul se va desfășura în acord cu toate preverderile legale, precum prima ediție – pilot, The Jazz Cave Beginnings, care a avut loc în octombrie 2020. Biletele sunt disponibile prin myticket.ro, vizitarea Peșterii fiind inclusă în costul biletului alături de un pahar de vin bio din podgoriile Domeniul Bogdan.

Despre UCIMR

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică aflându-se de 25 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Prin continuitatea proiectelor sale, UCIMR s-a impus în viața culturală în plan național promovând atât tinere talente, cât și muzicieni de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.

Dintre cele mai cunoscute proiecte cu frecvență anuală: Festivalul ICon Arts Transilvania (ajuns la ediția a 19-a), Concertul de Anul Nou de la Sibiu (ajuns la ediția a 12-a), Festivalul Promenadelor Brașovului, Stagiunea „Cartografii sonore”, conferințele – spectacol Round Table România, AFI Fan Jazz, Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA,  Concursul „Drumul spre celebritate”, documentarele de scurt-metraj Arts District is Here, Stagiunile „Sunetul muzicii” și „Citadela artelor” de la Castelul Peleș, „Pauza de o pătrime” de la Biblioteca Națională ș.a.

Pe lângă evenimentele multi-anuale, UCIMR dezvoltă în permanență proiecte culturale noi pentru a atrage segmente noi de public precum: „100 de ani în 100 de concerte”, „Past Forward”, „Transylvania Live”, „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”, „Music, a bridge between people” ș.a.

Aflat în permanentă legătură cu instituții culturale naționale și internaționale, UCIMR este un liant esențial pe scena culturală din România dintre artiști și public, prin fiecare demers urmărind să accentueze calitatea actului artistic, oferind în același timp o scenă inedită pentru artiști.

În condiții normale, evenimentele organizate și promovate de UCIMR depășeșc anual cifra de 100 de spectacole, cu minimum 10.000 de spectatori în spațiile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.