Nicușor Dan, implicare totală. Lucrările pentru reabilitarea a 40 de km de reţea de termoficare, publicate pe SEAP!

Nicuşor Dan anunţă că lucrările pentru reabilitarea a 40 de km de reţea de termoficare au fost publicate pe SEAP. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 150 de milioane de lei.

Nicuşor Dan a precizat, marţi, că lucrările pentru reabilitarea reţelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP.

„După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei.

Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție. Așteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021.

Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București.

Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, a scris primarul Capitalei, pe Facebook.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Valentin Constantin Furnica spune

    Din cultura mea generala. Reabilitarea se face cu intreruperea circuitului agentului termic ceea ce contravine ca produs final contractelor cu beneficiarii. Nefiind caz de forta majora, ar urma o serie de amenzi care se pot cumula si chiar conduce la abandon. Deci, se mizeaza pe rabdarea cetatenilor, care oricum au mai patit-o si acum vreo 35 de ani. Rezulta obligativitatea lucrarilor „din mers”, fara nicio intrerupere a livrarii produsului finit (apa calda). Tehnic, s-ar putea rezolva doar prin instituirea unui regim special necesar intretinerii si reparatiilor, care se facea candva in timpul verii, adica intre 15 iulie si 15 august. Pe de alta parte, solutii cum ar fi cele banuite la deplasarea blocurilor pastrandu-se toti parametrii de intretinere ai cladirilor, ar putea exista deja, pentru ca acum 40 de ani erau folosite. In concluzie, nu faceti contracte cu firme care nu pot rezolva reabilitarea fara continuarea livrarii agentului termic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.