Liderii Coalitiei dau lovitura de gratie lui Ciolacu&co. Avocatul Poporului si CNA, „eliberate” de sub controlul pesedist!

Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul de activitate al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pe anul 2020. Propunerea de respingere a raportului de activitate al CNA a înregistrat 12 voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”. Decizia a fost luată în absenţa preşedintelui CNA Monica Gubernat. „Împotriva României se poate declanșa procedura de infringement pentru ingerințe politice în activitatea unei autorități de reglementare”, a avertizat preşedintele CNA.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că, în urma respingerii rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea acestei instituţii.

Ludovic Orban a anunţat că birourile permanente reunite se vor întruni miercuri pentru a stabili un plen reunit în care să fie discutată această propunere şi că trebuie găsită o soluţie şi pentru conducerea CNA, în contextul respingerii raportului de activitate al instituţiei pe anul 2020.

„Parlamentul României a respins astăzi raportul Consiliului Naţional al Audiovizualului. Consecinţa este încetarea mandatului preşedintelui CNA, ca urmare a respingerii raportului. Tot astăzi, Parlamentul, în cadrul şedinţei Camerelor reunite, a decis să voteze raportul formulat de Comisiile juridice ale celor două Camere cu privire la raportul Avocatului Poporului pe anul 2018, pe anul 2019 şi pe anul 2020. De asemenea, Parlamentul a adoptat, practic, raportul Comisiilor juridice cu majoritatea necesară, conform Regulamentului şedinţelor comune. Ca urmare a acestui vot, noi vom solicita revocarea Avocatului Poporului”, a afirmat Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că numele persoanei care va fi propusă să conducă Avocatul Poporului va fi făcut public după ce se vor finaliza procedurile de revocare.

„Miercuri dimineaţă, am decis, împreună cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, să convocăm Birourile permanente reunite pentru a stabili o reuniune de plen. La această reuniune de plen, dacă sunt îndeplinite condiţiile procedurale, vom dezbate şi cererea de revocare a Avocatului Poporului. De asemenea, va trebui să găsim şi o soluţie în urma situaţiei create la CNA”, a menţionat Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că e posibil ca şedinţa de plen comun să aibă loc miercuri, în jurul orei 13,30.

Întrebat cum comentează faptul că Renate Weber a spus că Parlamentul nu poate vota raportul de activitate al Avocatului Poporului, ci doar să îl dezbată, Orban a spus: „Asta este un subterfugiu procedural. Noi am votat un raport al Comisiilor juridice reunite care evidenţiază încălcări ale Constituţiei, ale legilor ţării care au fost săvârşite de Avocatul Poporului. Votul de astăzi va fi o fundamentare pentru revocarea Avocatului Poporului”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.